VERİMDER Anadolu Buluşmaları Devam Ediyor

TAKİP ET

Samsun'da gerçekleştirilen VERİMDER Anadolu Buluşmaları'nın 34. toplantısı, iklim değişikliği, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konularında farkındalık yaratmayı hedefledi.

Samsun, Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER) tarafından düzenlenen Anadolu Buluşmaları'nın 34. toplantısına ev sahipliği yaptı. İklim değişikliği, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik temalarının ele alındığı bu toplantı, Dalmaçyalı'nın sponsorluğunda gerçekleşti ve şehrin enerji verimliliği konusunda bilinçlenmesine önemli bir katkı sağladı.

Toplantıda, kamu kurumlarından bürokrasiye, üniversitelerden medyaya ve inşaat-enerji sektörlerine kadar geniş bir katılımcı yelpazesi yer aldı. VERİMDER Başkanı Çağdaş Korkmaz, binaların küresel karbon salımının %40'ından sorumlu olduğunu ve ısıtma-soğutma ihtiyaçlarından kaynaklanan enerji tüketiminin iklim kriziyle mücadelede önemli bir odak noktası olduğunu vurguladı. Isı yalıtımının, enerji tüketimini ve karbon salımını azaltarak çevreye önemli faydalar sağladığına dikkat çekildi.

Korkmaz, ısı yalıtımının konutlarda %60'a varan enerji tasarrufu sağlayabileceğini ve bu sayede hem ekonomik hem de çevresel anlamda önemli avantajlar sunacağını belirtti. Ayrıca, enerji verimliliği konusunda toplumsal bilincin artırılmasının önemi üzerinde duruldu. Enerji Kimlik Belgesi'nin önemine değinilerek, binalarda enerji tüketiminin bilinirliğinin artırılması gerektiği vurgulandı.

Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Genel Koordinatörü Vahap Munyar ve Ekonomi Gazetesi Koordinatörü Didem Eryar Ünlü de enerji verimliliği ve iklim krizine dair değerli bilgiler paylaştı. Munyar, iklim değişikliğinin getirdiği sıcaklık artışlarına ve enerji tasarrufunun önemine değinirken, Ünlü küresel enerji dönüşümü ve enerji verimliliğinin ekonomik kalkınma için geleceğe yapılan bir yatırım olduğunu belirtti.

Samsun'daki bu toplantı, enerji verimliliği ve sürdürülebilir bir geleceğe yönelik çabaların artırılmasında önemli bir adım olarak görülüyor.

samsun verimder enerji