Vestel, Kadın Teknisyenlerle Gücüne Güç Katıyor 

TAKİP ET

Vestel, Kadın Teknisyen Eğitim Projesi kapsamında 43 kadın teknisyeni sahada görevlendirerek kadın istihdamına güç katıyor. Şirket, önümüzdeki 6 yıl içinde kadın çalışan oranını yüzde 40'a çıkarma hedefiyle sektörde bir dönüşüm başlatıyor.

Vestel, 2019 yılında başlattığı Kadın Teknisyen Eğitim Projesi ile kadınları teknik alanda yetiştirmeye devam ediyor. Şirket, 43 kadın teknisyeniyle sahada görevlendirerek, yetkili servislerdeki 'erkek mesleği' algısını değiştirmeyi hedefliyor.

Proje kapsamında 2023 yılı sonunda 88 kadın teknisyen adayının eğitimini başarıyla tamamlayan Vestel, bu adaylardan 43'ünü aktif göreve başlattı. Kadın çalışan oranının firma genelinde yüzde 35 olduğunu belirten Vestel Pazarlama Genel Müdürü Duygu Badem Uylukçuoğlu, bu oranı önümüzdeki 6 yıl içinde yüzde 40'a çıkarma hedeflerini paylaştı.

Vestel, 'Vestel Servis Akademi' altında hayata geçirdiği Kadın Teknisyen Eğitim Projesi ile satış sonrası teknik destek ekiplerinde kadınların daha fazla yer almasını sağlıyor. Ayrıca, projenin başarısı üzerine Vestel, Manisa Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle teknik eğitim programları düzenleyerek içerideki teknisyen ihtiyacına çözüm arıyor.

Duygu Badem Uylukçuoğlu, Vestel'in genelinde kadın çalışan oranının yüzde 35 olduğunu ve 2030 yılına kadar bu oranın yüzde 40'a çıkmasını hedeflediklerini açıkladı. Şirketin üst düzey kadın yönetici oranının yüzde 17 olduğunu ve pazarlama alanındaki kadın çalışan oranının yüzde 70'e ulaştığını belirten Uylukçuoğlu, bu alanda kadın ağırlıklı bir altyapı oluşturduklarını ifade etti.

Vestel Pazarlama Genel Müdürü, aynı zamanda şirket bünyesindeki 600 bayinin yüzde 5'ini aktif kadın bayilerin oluşturduğunu ve önümüzdeki dönemde Vestel satış noktalarında kadın girişimciler için ayrı bir çalışma planladıklarını dile getirdi. Ayrıca, KAGİDER ile yürütülen fırsat eşitliği modeli ve sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi verdi. Vestel'in sürdürülebilirlik endeksinde dünyada 2. sırada yer aldığını belirten Uylukçuoğlu, ürünlerin yüzde 65'inin bağlı cihazlardan oluştuğunu ve ihracatta ABD, Afrika ve Asya'ya yönelik hedeflerinin bulunduğunu söyledi. Spor yatırımlarının da devam ettiğini vurgulayan Uylukçuoğlu, Vestel'in Türkiye Jimnastik Federasyonu ve Ritmik Cimnastik Takımları Ana Sponsorluğu'nun devam ettiğini belirtti.

Vestel kadın kadın istihdamı kadın teknisyen eğitim projesi kadın destek 8 mart dünya kadınlar günü gündem samsunhaber haber