Vezirköprü'de öğrencilere orman tatbikatı

TAKİP ET

Samsun'un Vezirköprü ilçesindeki öğrenciler, orman arazi tatbikatı dersini uygulamalı olarak gerçekleştirdi.

Vezirköprü Meslek Yüksek Okulu'ndaki Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı öğrencileri, ders kapsamında Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Burada, İşletme Şefi Oğuzhan Cindoruk önderliğinde öğrencilere orman yangınlarıyla ilgili bilgi verildi ve yangınlarda kullanılan ekipmanlar tanıtıldı.

Öğrenciler, orman sahalarında incelemelerde bulunarak Şahinkaya İşletme Şefi Ahmet Çelik'ten biyolojik ve biyoteknik mücadeleler hakkında bilgi aldı. Daha sonra Dümrek İşletme Şefi M. Musab Parlak tarafından tohum bahçesi, yangın emniyeti ve yangınlarda kullanılan havuzlar hakkında bilgilendirildiler. Ardından, Dümrek Yangın Gözetleme Kulesi'ne giderek İşletme Şefi Ekin Akçay'dan gözetleme kulesinde yapılan 7/24 gözetlemelerin ve yangınlarda ilk müdahalenin önemi konusunda ders aldılar. Vezirköprü merkez deposunda Depo Şefi Mine Çoruh, depo işleri hakkında öğrencilere depolarda tutulan defterlerin ve gelen orman ürünlerinin işleyişi hakkında bilgiler verdi.

Arazi uygulamasına, Öğretim Görevlisi Dr. Cemile Çakır, Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı Ali Sürmen, Vezirköprü Orman İşletme Şefleri ve öğrenciler katıldı.

samsun vezirköprü eğitim