Vezirköprü'de "Orman Kurtarma Timi"ne AFAD'dan Eğitim

TAKİP ET

Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren "Orman Kurtarma Timi"ne (ORKUT), Samsun AFAD İl Müdürlüğü tarafından "Depremde Hafif Arama Kurtarma Eğitimi" verildi.

AFAD İl Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen eğitimde, arama kurtarma öncesi alınması gereken tedbirler, müdahale için gerekli araç gereç ve malzemelerin tanıtımı, kullanımı, planlama ve hareket, afet anında doğru davranış şekilleri, afet sonrası yapılması gereken işlemler hem uygulamalı hem de teorik olarak katılımcılara aktarıldı.

Orman Genel Müdürlüğü'nün talimatıyla İşletme Müdürlüklerinde işletme şefi komutasında yangın ilk müdahale işçilerinden oluşturulan Orman Kurtarma Timi, orman yangını, deprem ve sel gibi afet durumlarına karşı alınan eğitimlerle hazır hale getirildi.

Bu eğitimler, ekip üyelerinin afet durumlarında etkili ve hızlı müdahale yapabilmesini sağlamak amacıyla gerçekleştirildi.

samsun Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü Orman Kurtarma Timi ORKUT Samsun AFAD İl Müdürlüğü deprem tatbikatı Depremde Hafif Arama Kurtarma Eğitimi eğitim samsunhaber gündem haber