Vezirköprü ve Alaçam'da 18 Mart Törenleri Coşkulu Geçti

TAKİP ET

Samsun'un Vezirköprü ve Alaçam ilçelerinde, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü anısına düzenlenen törenler büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Vezirköprü Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleşen törende, Atatürk Anıtı'na kaymakamlık ve belediye başkanlığı çelenkleri sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün önemini vurgulayan konuşmayı, Vezirköprü Jandarma Komutanlığı'nda görevli Jandarma Kıdemli Astsubay Çavuş Mehmet Ufuk Arslan yaptı.

Törenin devamında, Belediye Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Köprülüler Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından şiirler okundu, tiyatro sahnelendi ve okul korosu Çanakkale türkülerini seslendirdi. Ayrıca, okullar arası düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vezirköprü Kaymakamı Özgür Kaya, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis ve Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcısı Emre Kaya tarafından verildi.

Alaçam ilçesinde ise Şehit Muhammet Ali Aksu İlk ve Ortaokulu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Öğrenciler, tiyatro gösterisi sundu, kahramanlık şiirleri ve türküler seslendirdi. Program sonunda öğrenciler tarafından hazırlanan Çanakkale ve kültürel varlıklarımız konulu resim sergisi gezildi. Törene, Alaçam Kaymakamı Fatih Kayabaşı, ilçe protokolü, okul müdürleri, şehit yakınları, öğretmen ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.