Vezirköprü ve Alaçam'da İstiklal Marşı'nın 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı

TAKİP ET

Samsun'un Vezirköprü ve Alaçam ilçelerinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılı, düzenlenen özel programlarla coşkuyla kutlandı. Vezirköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Alaçam Atatürk Ortaokulu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliklerde, öğrencilerin gösterileri ve yapılan yarışmalarla milli şair Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı anlamında duygu dolu anlar yaşandı.

 

Samsun'un Vezirköprü ve Alaçam ilçelerinde, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümüne özel programlar düzenlendi.

Vezirköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, öğrencilerin hazırladığı gösterilerle devam etti.

Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marşı konulu şiir, resim, ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Programa, Kaymakam Özgür Kaya, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, İlçe Milli Eğitim Müdürü Resul Özata ile protokol üyeleri, kurum müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Alaçam'da ise Atatürk Ortaokulu tarafından düzenlenen program, Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemine dair konuşmaların ardından, öğrencilerin hazırladığı gösteriler ve yarışmalarda dereceye girenlerin ödüllendirilmesiyle devam etti.

Kaymakam Fatih Kayabaşı, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar etkinliğe yoğun ilgi gösterdi. Her iki ilçede de gerçekleşen etkinliklerde, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılı coşkuyla kutlandı.

samsun vezirköprü ilçesi alaçam ilçesi İstiklal Marşı ın kabulünün 103. yıl dönümü Vezirköprü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Alaçam Atatürk Ortaokulu etkinlik özel program samsunhaber haber gündem