Vezirköprü'de 10 mahalleye kötü haber!

TAKİP ET

Vezirköprü'de olayların çıktığı 'arazi toplulaştırma' çalışmalarında greyderler arazilere girerken, DSİ Bölge Müdürlüğü'nce yayınlanan yazıda 10 mahalle daha 'Zorunlu Alan' ilan edildi. Mahalle sayısı 34 oldu

Samsun'un Vezirköprü İlçesi Adatepe Mahallesi sakinlerinin belediye binası önünde gerçekleştirdiği eylemde çıkan olaylar nedeniyle bir süredir durdurulan arazi toplulaştırma çalışmaları, jandarmanın kent giriş ve çıkışlarında aldığı geniş çaplı önlemler sonrası yeniden başlarken, 24 mahalleyi kapsayan arazi toplulaştırmaya 10 mahalle daha dahil edildi.

10 MAHALLE EKLENDİ
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'ne bağlı 7. Bölge Müdürlüğü'nce yayınlayan 2. Kısım Toplulaştırma İlanı'nda yer alan mahalleler şu şekilde; "Arıca, Esen, Hayranlı, İncesu, Kapaklı, Karkucak, Karlı, Meşeli, Ovacık ve Paşa Mahallesi."

İlgili mahalleler yazıda 'Zorunlu Toplulaştırma Alanı' olarak ilan edilirken, mahalle muhtarlıklarına gönderildiği kaydedilen yazıda, "Mahallenizde belirlenen alandaki arazi maliklerine ve malik sıfatı taşıyanlara ilanen duyurulması" gerektiğine dikkat çekildi.

Vezirköprü'de 10 mahalle daha arazi toplulaştırmaya dahil edildi. Toplam mahalle sayısı 34 oldu.

Kentte geniş güvenlik önlemleri alınarak başlatılan çalışma kapsamında greyderler Adatepe Mahallesi arazisine girdi.

OLAYLAR ÇIKMIŞTI

27 Eylül'de hükümet konağı önünü traktörlerle kapatan Adatepe Mahallesi sakinleri, belediye binasına zarar vermişti. Olaylar sonrası çok sayıda gözaltı ve tutuklanmaların yanı sıra 2 mahalle muhtarının da mührü alınmıştı. N. Alper CABBAR