WhatsApp, Güvenlik Atılımı Yapıyor: Ekran Görüntüsünü Engelleme Özelliği Geliyor!

TAKİP ET

WhatsApp, profil fotoğrafları için getireceği yeni güncelleme ile artık kimse kullanıcının profil fotoğrafını kaydedemeyecek. Bu önemli güvenlik önlemi, kişisel veri güvenliğini artırmayı amaçlıyor.

WhatsApp, profil fotoğrafları için önemli bir güvenlik önlemi getirerek kullanıcıların kişisel veri güvenliğini artırmayı hedefliyor. Yapılan sızıntılara göre, WhatsApp'ın yakın zamanda profil fotoğrafları için hayata geçireceği bu güncelleme ile artık kimse sahip olduğunuz profil fotoğrafını kaydedemeyecek.

Beta sürümünde test aşamasında olan bu güncelleme ile birlikte, karşıdaki kişi profil fotoğrafını kaydetmeye çalıştığında doğrudan bir uyarı alacak. Bu, kötü niyetli kişilerin profil fotoğraflarını kötü amaçlı kullanmalarını engellemeyi amaçlıyor. Ancak, bazı teknik bilgisi olan kullanıcıların bu yasağı atlatma olasılığı bulunsa da, sıradan kullanıcıların bu güvenlik önleminin etkili olacağı düşünülüyor.

Profil fotoğrafının kötü niyetli kişilerin eline geçmesinin, kimlik hırsızlığı ve dolandırıcılık gibi suçlara davetiye çıkardığı düşünüldüğünden, WhatsApp yönetiminin bu konuda net bir çözüm getirmesi kullanıcılar tarafından olumlu bir adım olarak değerlendirilebilir.

Güncellemenin kullanıma ne zaman sunulacağı henüz belirsizliğini koruyor. Ancak bu önemli adımın, kullanıcıların kişisel veri güvenliği konusundaki endişelerini azaltacak bir gelişme olması bekleniyor.

profil fotoğrafı özellik WhatsApp