WhatsApp, Yeni Güncelleme ile Kullanıcılara Ek Güven Sağlıyor

TAKİP ET

WhatsApp, uçtan uca şifrelemeyi daha görsel hale getirmek amacıyla yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Android beta sürümünde test edilen bu özellikle birlikte, her konuşmanın altında "uçtan uca şifrelemeli" bir ibare görülecek. Detaylar haberimizde!

WhatsApp, kullanıcıların sohbetlerinin güvenliğini daha açık bir şekilde görmelerini sağlamak adına yeni bir güncelleme üzerinde çalışıyor. Android beta sürümünde test edilen bu güncelleme ile her konuşmanın altında "uçtan uca şifrelemeli" ibaresi görülecek.

Yeni özellik, sohbet ekranı içindeki kişi veya grup adının altında yer alacak ve uçtan uca şifrelemenin aktif olduğunu gösteren bir gösterge olacak. Şu an için sadece belirli bir beta test grubu için kullanılabilir durumda olan bu özelliğin, birkaç hafta içinde daha geniş bir kullanıcı kitlesiyle buluşturulması planlanıyor. WABetaInfo tarafından Ocak ayında keşfedilen bu özelliğin, kullanıcıların uçtan uca şifrelenmiş sohbetlere kolayca erişmelerine olanak tanıması amaçlanıyor.

Gösterge, kullanıcıların sohbetlerinin uçtan uca şifreleme ile güvende olduğunu görmelerine yardımcı olacak. Diğer kullanıcıların son görülme ayrıntıları yerine bu kısa süreli göstergeyi görecekler. Belirli bir zaman sonra ise bu gösterge, son görülme göstergesinin yerini alacak şekilde kaybolacak.

WhatsApp, uzun süredir sohbetlerin ve video görüşmelerinin uçtan uca şifrelemesini sağlıyor. Bu yeni güncellemeyle birlikte, şifreleme göstergelerinin görünürlüğü artırılarak, kullanıcılar daha rahat bir şekilde şifrelenmiş sohbetlere erişebilecekler.

WhatsApp Yeni Güncelleme uçtan uca şifrelemeli güvenlik teknoloji samsunhaber haber güncel