Xiaomi, Otomobil Satış Mağazaları Açmaya Hazırlanıyor!

TAKİP ET

Xiaomi, elektrikli otomobil pazarına resmen giriş yaparak showroom açma hazırlıklarını hızlandırıyor. Nisan ayında Pekin'de açılacak olan Mi Auto Store'lar, Xiaomi'nin otomobil satışlarına yeni bir boyut kazandıracak.

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, elektrikli otomobil pazarına adım atmak üzere harekete geçiyor. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan ilk modeli Xiaomi SU7'nin seri üretime alınma sürecinde ilerleyen şirket, bu kapsamda Mi Auto Store olarak adlandırılacak otomobil satış mağazalarını açmaya hazırlanıyor.

Xiaomi'nin otomobil showroom'ları, Nisan ayında Pekin'de kapılarını açacak. İlk etapta elektrikli SUV modeli SU7'nin sergilenmeyeceği ancak müşterilerin test sürüşleri için rezervasyon yaptırabileceği belirtiliyor. Ayrıca Xiaomi, satış ağını genişletmek amacıyla yetkili bayilikler de kuracak. Pekin'deki bazı teknoloji mağazaları, Xiaomi ile iş birliği yaparak Xiaomi Auto bölümünü müşterilerine sunacak.

Xiaomi Auto Store'lar, sadece otomobil satışı değil, aynı zamanda şirketin sunduğu şarj altyapısı, batarya, araç takası, onarım ve diğer otomobil hizmetlerini de içerecek. Xiaomi, kendi teknolojilerini de mağazalarda paylaşarak müşterilere geniş bir hizmet yelpazesi sunmayı planlıyor.

İlk aşamada Xiaomi SU7'nin Çin pazarına sunulması bekleniyor. Ancak şirket, gelecekte Türkiye gibi büyüyen elektrikli otomobil pazarlarında da faaliyet göstermeye yönelik adımlar atabilir. Xiaomi'nin başkanı, SU7 teslimatlarının 2024 yılının ikinci çeyreğinde başlamasını öngördüğünü belirtti.

Xiaomi elektrikli otomobil Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi otomobil otomobil pazarı pekin Mi Auto Store teknoloji gündem dünya samsunhaber haber