Yab-Pa Spor Kulübü Başkanı Ali Akyüz: Sokaklardaki çocuklara el uzatıyoruz

TAKİP ET

Yab-Pa Spor Kulübü Başkanı Ali Akyüz, 'Bu şehrin bürokratları ve siyasileri hem Samsun, hem de ülke için uğraşıyor. Biz de bu şehrin tabanı için uğraşıyoruz. Sokakları biz biliyoruz ve sokaklardaki bu çocuklara Samsun'daki amatör kulüpler olarak bizler el uzatıyoruz' dedi.

KARADENİZ’DE BÖYLESİ YOK

Yabancılar Pazarıspor (Yab-Pa) Kulübü Başkanı Ali Akyüz, Spor Müdürümüz Davut Aktaş’a özel açıklamalarda bulundu. Mevcut kadrolarında 180 kadın sporcu olduğunu dile getiren Başkan Ali Akyüz, bunların 160’ının altyapıda yer aldığını söyledi. Sadece Samsun’da değil, Karadeniz’de bünyesinde bu kadar kadın futbolcu bulunduran başka bir kulüp olmadığını ifade eden Ali Akyüz, sözlerini şöyle sürdürdü:

KULÜBÜMÜZE BÜYÜK TALİP VAR

“Fenerbahçe ve Galatasaray gibi takımların liglere girmesi, ailelerin de futbol oynamak isteyen kızlarına müsaade etmesine neden oluyor. Kulübümüze talep yüksek ve bu sevindirici bir şey. Samsun’un ligde olan tek takımıyız. Kadınlar TFF 1. Lig’de oynuyoruz. Bu yaz altyapı ile birlikte kadın futbolcu sayımızın 300’ü geçmesini bekliyoruz. Ona göre idman programları hazırlıyoruz. İnşallah çocuklarımızı daha iyi yerlere getireceğiz.”

KADIN-ERKEK 700 SPORCU’YA HİZMET

“Kadın futbolcularımızın yanında erkek takımlarımız da var. Onlarla birlikte kulüp bünyemizde yaklaşık 700 sporcuya hizmet veriyoruz. Okulların kapanması ile birlikte bu rakamın bine ulaşmasını tahmin ediyoruz. İşimizi iyi yapmaya gayret gösteriyoruz. Kadın erkek tüm çocuklarımıza önem veriyoruz. Akademimizde görev yapan hocalarımız çok iyi, velilerle güzel bir kaynaşmamız var. İyi işler yapınca ister istemez kulübümüze talep de artıyor. Samsun’un sayılı kulüplerinden birisi haline geldik. Kadın ve erkeklerde mücadele eden tek takımız.”

ELİT LİG’DE MÜCADELE EDİYORUZ

“Kulübümüz bünyesinde şu anda 8 antrenörümüz var. Bunların 2’si kadın  takımımıza, 6’sı erkek takımlarımıza hizmet veriyor. Aynı zamanda dışarıdan da 2 antrenörümüz var. Öncelikli amacımız çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak ve onlara güzel bir gelecek hazırlamak. Amatör Elit Lig’de mücadele ediyoruz. Amacımız Türkiye şampiyonalarına katılmaktı ama bu sezon olmadı. Şu anda U13 Takımımız Türkiye şampiyonalarına katılacak.”

BÜYÜK TAKIMLARDAN TEKLİFLER VAR

“Kadın takımımız Süper Lig’den düştükten sonra TFF 1. Lig’de sadece Samsunlu sporcularla yola devam etme kararı aldık. Bu sezon lige küme düşmemek için girmiştik. Ama çocuklarımız öyle bir performans ortaya koydu ki, 2 puanla şampiyonluk play-offunu kaybettik. Ama kazandıklarımızın mutluluğu, kaybettiklerimizin üzüntüsünden daha fazla. İsim vermek istemiyorum ama 2-3 kızımıza büyük takımlardan talepler var. Bu da doğru işler yaptığımızı gösteriyor. Bizim için en büyük mutluluk, bizden olan çocuklarımızın bir yerlere gelmesinde katkımızın olması. Şu anda 8 tane milli sporcumuz var. Bunlar bizim daha büyük bir şevkle çalışmamıza neden oluyor.” 

ALİ’NİN DEĞİL, SAMSUN’UN TAKIMI DİYORLAR

“Samsun bürokrasisinden hiçbir destek almıyoruz. Biz kadınlarda şehri temsil eden tek takımız. Maç için gittiğimiz şehirlerde Ali’nin takımı değil, Samsun’un takımı diyorlar. Az da olsa İlkadım Belediyesi’nden mazot desteği alıyoruz. Bir deplasman Canik Belediyesi’nden, bir deplasman da Atakum Belediyesi’nden mazot desteği aldık. Sezon boyunca 14 deplasmanımız vardı. Bunlarla da 3-4 deplasmanı karşılayabildik sadece. Gerisini eşimizden, dostumuzdan gelen yardımlarla karşıladık. Biz yanlış iş yapmıyoruz. O nedenle Allah da bize yardım ediyor. Çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlamaya çalışıyoruz ve onların duaları ile ayakta kalabiliyoruz. Altyapıdan gelen gelirlerimizle de kendi yağımızla kavrulmuş oluyoruz.” 

ULAŞIM KONUSUNDA DESTEK İSTİYORUZ

“Yeni gelen siyasilerden Samsun adına çok şeyler istiyoruz. Bizi görsünler, tanısınlar. Şehri temsil eden takımları analiz etsinler. Danışmanlarına samsun’u kim, nasıl temsil ediyor sorsunlar. Kimlerin neylere hizmet ettiklerini analiz edip bu kulüpleri onurlandırsınlar. Mesela biz bu sezon Kadınlar TFF 1. Ligi’nden mücadele edeceğiz. Bize ulaşım konusunda destek versinler. Biz kimseden para istemiyoruz. Bunu kendileri de biliyor. Biz sadece deplasmana giderken, orada konaklarken bu yardım edilmesini bekliyoruz. Bunları kendimiz adına değil, aslında Samsun adına istiyoruz aslında. Çünkü biz Samsun şehrini temsil eden bir kulübüz. Okullar bittikten sonra bürokratlarımızı, siyasilerimizi, belediyelerimizi ziyaret ederek kendimizi hatırlatacağız. Onlar unutmak istiyorlarsa da bir şey diyemem.” 

ÇOCUKLARI BATAKTAN KURTARIYORUZ

“Bu şehrin bürokratları ve siyasileri hem Samsun, hem de ülke için uğraşıyor. Onların görevi bu. Biz de bu şehrin tabanı için uğraşıyoruz. Onlar şehrin tabanını bilemez. Sokakları biz biliyoruz ve sokaklardaki bu çocuklara Samsun’daki amatör kulüpler olarak bizler el uzatıyoruz. Bu işi yapan tüm amatör kulüpler bu konuda öncüdür. Onların uzanamadıkları ellere biz el uzatıyoruz. Bu nedenle bürokratlarımızın ve siyasilerimizin de uzanan bu eli sıkması lazım. Onlar kendilerine ait işleri yapsınlar, biz de diğer alanlarda onların yüklerini hafifletelim. Bugün uyuşturucu yaşı ilkokul seviyelerine kadar düştü. Çok kötü bir durum. Devletimiz elbette bununla mücadele etmeye çalışıyor. Ama bir taraftar dikerken, diğer taraftar sökülüyor. Ama biz Samsun’daki amatör kulüpler olarak binlerce çocuğumuzu bu batağa düşmekten kurtarıyoruz. En azından yarım elma, gönül alma bir teşekkür bile bizim için önemli.” 

SİYASİLER DERTLERİMİZDEN HABERDAR OLSUN

“Yab-Pa Spor Kulübü 1998 yılında kuruldu. O günden bu yana yönetimdeyim ve 14 yıldır da başkanlık görevini yapıyorum.  Biz şu anda 700 çocuğa değil, 700 aileye hitap ediyoruz. Bu aileleri 4 ile çarpsan 2 bin 800 kişi yapar. Bizim gibi Samsun’daki tüm amatör kulüpler bu şekilde ciddi rakamlara hizmet veriyor. Bunu herkesin bu şekilde anlaması lazım. Bu işte basın mensuplarına da büyük iş düşüyor. Sizler her zaman bizim yanımızdasınız. Bize sayfalarınızda yer verip gündemde tutmaya çalışıyorsunuz. Bu desteğimizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. Bizleri hiç bir zaman yalnız bırakmadınız. İnşallah sizlerin de desteği ile şehrimizin bürokratları ve siyasileri sıkıntılarımızdan haberdar olur.”