Yabancı öğrenciler Atakum'da buluştu

TAKİP ET

Onur Ateş Anadolu Lisesi, "Kadının Gücü, Farkındalık Yaratmak" adlı proje kapsamında Türkiye'ye gelen Polonya, Romanya ve Çek Cumhuriyeti'nden gelen öğrencileri, Atakum Belediyesi'nde konuk etti

Samsun'un Atakum İlçesi'nde bulunan Onur Ateş Anadolu Lisesi, Erasmus+ KA229 öğrenci öğretmen hareketliliği kapsamında "Women Power, Raising Awareness" (Kadının Gücü, Farkındalık Yaratmak) isimli proje nedeniyle Polonya, Romanya, Çek Cumhuriyeti'nden öğrenciler, Samsun'da bir araya geldi.

Samsun'un kültürel ve tarihi yerleri ziyaret eden yabancı heyet, workshop ve konferans çalışmaları yaptı. Atakum Belediyesi'ni ziyaret eden heyet, Atakum Kadın Girişimi, Üretim ve İşletme Kooperatifi'nin çalışmaları hakkında bilgi aldı. Etkinlikte kooperatif ürünleri sergilendi. Ürünler misafir öğretmen ve öğrenciler tarafından büyük beğeni topladı. 

KADINLARIN EĞİTİME ERİŞİMİ OLMALI
Atakum Belediyesi Hukuk İşleri Müdürü Av. Merve Selin Cengiz, kadının toplumda istihdamının sağlanması, değer görmesi, hakları ve gücüne dair farkındalık yaratmak amacıyla İngilizce sunum gerçekleştirdi. Cengiz, "Türkiye'de kadın işgücüne katılım yüzde 34, kadın istihdam oranı yüzde 29'dur. Türkiye'de iş dünyasında, tarımda, teknolojide, bilimde, sanatta ve sporda var olmayı başarmış çok sayıda kadın var" dedi. Kadınların sosyal hayatta aktif rol almaları ve eğitim olanaklarından eşit olarak yararlanmaları son derece önemli olduğunu kaydeden Merve Cengiz, "‘Anadolu'da bir kızım var’, ‘Yakında bir ışık var’, ‘Haydi Kızlar Okula’, ‘Baba Beni Okula Gönder’, ‘Kardelenler’ gibi hayata geçirilen birçok proje var" ifadelerini kullandı. 

TÜRK KADIN SPORCULAR KENDİLERİNİ KANITLADILAR
Hukuk İşleri Müdürü Merve Cengiz, sözlerini şu şekilde tamamladı: "Yaklaşık 33 bin kadın akademisyen var. Türkiye'de 65 bini kadın, 77 bini erkek; kadın ve erkek avukatların sayısı hemen hemen eşittir. Ancak kadın mahkeme başkanları, savcılar, yüksek yargı mensupları ve baro başkanlarına nadiren rastlanmaktadır. Türkiye'de çok başarılı kadın gazeteciler ve yazarlar var. Özellikle voleybol, tekvando, boks ve güreşte tarihi başarılara imza atan Türk kadın sporcular kendilerini kanıtladılar." 

Programın açılış takdimini Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ali Osman Aktaş gerçekleştirdi. Ziraat Yüksek Mühendisi Eylem Oktay, kooperatif çalışmalarını anlattı. 

Atakum Belediye Başkan Vekili Necmi Yazıcı, Polonya, Romanya, Çek Cumhuriyeti'nden gelen öğretmen ve öğrencilere plaket ve hediyelerini takdim etti.  N. Alper CABBAR