Yakakent'e Su Ürünleri OSB

TAKİP ET

ASRİAD Samsun Şubesi'nin konuğu olan Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Muş, Yakakent ilçesine Su Ürünleri OSB kurulacağı müjdesini verdi.

Asrın İş İnsanları Derneği(ASRİAD) Samsun Şubesi'nin düzenlediği programa, Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Muş, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, KOSGEB Başkanı Hasan Basri Kurt, AK Parti Amasya İl Başkanı M.Akif Kesmekaya, AK Parti Samsun Milletvekili Adayı İrfan Şenocak, ASRİAD üyeleri ve iş dünyasından bir çok kişi katıldı. 

Programın açılış konuşmasını yapan ASRİAD Şube Başkanı Furkan Okudan, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'a kısa sürede ikinci serbest bölgenin kesinleşmesi, ileri teknoloji OSB'nin tapu sorununun çözülmesi, Samsunspor'a alan tahsisinin verilmesi, hastane için 170 milyonluk ödenek, Havza OSB'nin genişletilmesi ve Adli Tıp Kurumu'nun açılması gibi sağladığı çözümler için teşekkür etti. 

'5 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFİ'

Ticaret Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Mehmet Muş, bu seçimin 100 yılın seçimi olduğunu ifade ederek, Samsun'da ve Türkiye'de bugüne kadar yapılan yatırımlarla ilgili bilgi vererek yeni dönemde hayata geçirilecek projelerini anlattı.
Samsun'da lojistik ve ulaşım alt yapıları ile sağlık  imkanlarının iyi olduğunu söyleyen Bakan Muş, ihracatın 38 milyon dolardan 1.6 milyar dolara çıkartıldığını, bu rakamın 5 milyar dolarlara çıkartılmasını hedeflediklerini söyledi. 

BAKAN MUŞ'TAN YAKAKENT OSB MÜJDESİ 

Bakan Muş, özellikle su ürünleri sektöründe son yıl 102 milyon dolar ihracat yapıldığını ve Muğla'nın 610 milyon dolar ihracat yaptığını söyleyerek, Samsun'un sektörde coğrafi yapısı itibarı ile çok daha ileri bir yerde olması gerektiğini vurguladı. Yakakent'te Su Ürünleri Organize Sanayisi Bölgesi(OSB) çalışması yapılacağını açıklayan Bakan Muş, geniş bir alanda denizden su çekilerek doldurma göletler yapılacağını ve burada yavru balık yetiştiriciliği yapılarak belli bir boyuta ulaştıktan sonra denizlere taşınıp balıkların işlenerek yada işlenmeden ihraç edilmesinin planlandığını ifade etti. Bakan Muş,  "Bölgede 10 firmamız her biri 100 milyon dolar ihracat yapsa 1 milyar dolar ihracatı bu sektörde Samsun yakalayacaktır "dedi.  Zekeriya FIRAT