Yakakent'deki Göçmen Kaçakçılığında Flaş İddia! Projeyi O İsim Mi Sundu?

TAKİP ET

Samsun'da Yakakent Belediyesinin ismi gri pasaport ile göçmen kaçakçılığı yapıldığı haberleri ile gündeme gelmişti. Yakakent Belediyesine bu projeyi kimin sunduğu netleşmeye başladı.

Yakakent Belediyesi tarafından, çoğunluğu Güneydoğulu olan 68 kişiye, yurt dışında çeşitli etkinliklere katılım için gri pasaport çıkartılmıştı. Hazırlanan gri pasaportlar ile 68 kişi yurt dışına çıkarken, 63 kişinin geri dönüş yapmadıkları tespit edilmişti. Olay ortaya çıkınca İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve Başkan Yardımcısı Hüseyin Yiğit hakkında soruşturma yapılması izni vermişti.

Olayla ilgili Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ise yaptığı açıklamada kendini savunarak, kendisinin de olayın mağduru olduğunu belirterek, bu organizasyon ile ilgili projenin kendilerine sunulduğunu ve mevzuatlara aykırı olmadığı için meclis onayı olarak, söz konusu kişilere gri pasaport verildiğini ifade etmişti.

PROJEYİ BELEDİYEYE O İSİM Mİ SUNDU?

Belediye Başkanı Kıyma, açıklamasında söz konusu projeyi kendilerine kimin sunduğu ile ilgili bilgi vermezken, gri pasaport düzenlenen 63 kişi ile organizasyonu AK Parti'den Samsun Milletvekili aday adayı olan R.U isimli bir bayanın yaptığı gündeme geldi. 

R.U'nun Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde de görev yaptığı, bu görevi esnasında Valileri, Kaymakamları ve Beledileri ziyaret ettiği bu nedenle Külliye 'de ki işinden de el çektirildiği öne sürüldü. R.U'nun Yakakent ilçesine giderek, gri pasaport ile göçmen kaçakçılığı olayını organize eden bir projeyi Yakakent Belediyesine sunduğu ileri sürülürken, böylesi bir işin hangi şartlarda tezgahlandığı, gri pasaport yolu ile yurt dışına kaçırılan kişi ve kişilerden kaç para alındığı ise merak konusu oldu.

Olayla ilgili soruşturma halen devam ederken, Yakakent Belediyesinde gündeme gelen gri pasaport ile göçmen kaçakçılığı skandalında, R.U isimli bayanın projeyi sunan kişi olarak adının gündeme gelmesi dikkatleri çekti.

Kaynak: Samsunkenthabercomtr