Yakakent'te göçmen kaçakçılığı skandalının yankıları sürerken "Babasını Tanırım Kızını Bilmem"

TAKİP ET

Yakakent'te göçmen kaçakçılığı skandalının yankıları sürerken, projeyi sunan kişinin eski eşi Milletvekili Aday Adayı R.U. hakkında internette, 'TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman'a yakınlığı ile bilinen veya akrabası' gibi ifadeler dolaşıyor. Kahraman, "Bu kişiyi tanımam, akrabalığımda yoktur "dedi. 

Samsun Yakakent Belediyesi'nde 63 kişinin yurt dışına kaçtığı 'gri pasaport skandalında', pasaportların bir şirket aracılığıyla hazırlanan proje kapsamında verildiği iddia edilirken, AK Partili eski Milletvekili Aday Adayı R.U.'nun ismi gündeme gelmiş, R.U. eski eşini suçlamıştı. R.U. ile ilgili internet özgeçmişinde 'TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman ile yakınlığı ile bilinen 
yada akrabalığı olduğu' ifadesi yer alırken, Kahraman'dan gazetemize özel açıklamalar geldi. 

Samsun Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ile Başkan Yardımcısı Hüseyin Yiğit'in meclis kararı ile aldığı yetki kapsamında 2020 yılında yurt dışına çıkmaları için hizmet pasaportu almalarına imkan tanıdığı 70 kişiden 63'ünün yurda geri dönmemesi ile ilgili iddia karşısında, İçişleri Bakanlığı iki isim hakkında soruşturma izni verdi. İki isim hakkında 'göçmen kaçakçılığına sebebiyet verme' suçlaması ile soruşturma devam ederken, olayla ilgili sır perdesi aralanıyor.  Yakakent Belediyesi'nde patlak veren göçmen kaçakçılığı olayının nasıl organize edildiği ile ilgili sis perdeside aralanmaya başlandı. Skandalın ardından AK Parti'den Milletvekili Aday Adayı olan R.U.'nun ismi gündeme geldi. R.U. ise gazetemize yaptığı açıklamada eski eşini suçlamıştı.  

GÜNDEMDEKİ O  İSİM KONUŞMUŞTU  

R.U., "Bende konu ile ilgili ifade verdim. İfademde herşeyi anlattım. Bu projeyi hazırlayıp sunan benim eski eşimdir. Kendisinden 1,5 yıldır boşanmaya çalışıyorum ancak başaramıyorum. Bu olaydan bende mağdurum. Benim olayla ilgili herhangi bir bağlantım yada müdahalem olmamıştır. Konu yargıya intikal etmiş bir konudur "açıklamasında bulunmuştu. 

KENDİSİNİ TANIMAM 

AK Parti'den Milletvekili Aday Adayı olan R.U. ile ilgili internet özgeçmişinde TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman ile 'yakınlığı yada akrabalığı olduğu' ifadesi dikkat çekerken, Kahraman'dan gazetemize özel açıklamalar geldi. TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman, "Benim ismini kullananları Türkiye genelinde görüyorum duyuyorum. Söz konusu kişi ile ilgili tanışıklığım yoktur. Babasını tanırım. Rize Kendirli'de uzun yıllar belediye başkanlığı yaptı. Dini bütün bir müslümandır. Ama kızını tanımıyorum. Sosyal medyada bir kaç tartışma paylaşımını gördüm "dedi. 

YEREL YÖNETİCİLERE UYARI 

TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman, Yakakent Belediyesi'nde göçmen kaçaklığı skandalı ile ilgili duyduduğu üzüntüyü de ifade ederek, " Yerel yöneticiler çok dikkatli olmalı. Size kamu kaynakları emanet ediliyor. Bun kaynakları namusunuz ve şerefiniz adına savunmakla yükümlüsünüz. Türkiye'de belediyeler aracılığıyla yapılan göçmen kaçakçılığı olayını başka illerde de duyduk. Yakakent'te de başlatılan bir soruşturma olduğunu duyuyoruz. Basının bu olayın üzerine gitmesi ve görevini tarafsız şekilde yapmasıda çok önemli. HHALK Gazetesi'ne de teşekkür ediyorum "dedi. 

BAŞKAN KIYMA NEDEN SUSUYOR ?

Öte yandan Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, gri pasaport verilmesi ile ilgili mecliste ortak karar aldıklarını açıklamış, gidenlerin adli sicil kayıtlarına bakıldığını belirtmiş, söz konusu kişilerin yurda dönmediğinin tespit edilmesi üzerine pasaportlarının iptal edildiğini ifade etmişti. Kıyma, "Sürecin mağdurlarından biri olduğum hususunun, soruşturma ve ilerleyen süreçlerde ortaya çıkacağı kanaatindeyim "ifadelerini açıklamasında kullanırken, gri pasaport verilen kişilerin kimler olduğu ve belediye ile ilişkilerini ne olduğu hakkında bilgi vermemişti. Başkan Kıyma'nın skandal olayla ilgili sis perdesinin aralanmaya başlandığı şu günlerde neden kapsamlı bir bilgi paylaşımı yapmadığı merak ediliyor.

AK Parti'den Milletvekili Aday Adayı olan R.U. ile ilgili internet özgeçmişinde TBMM eski Başkanı İsmail Kahraman ile 'yakınlığı yada akrabalığı olduğu' ifadesi dikkat çekerken, Kahraman'dan gazetemize özel açıklamalar geldi. Kahraman, "Ben kendisini tanımam "dedi. 

30 KASIM HHALK 

Haber: Zekeriya FIRAT