Yalı Kafe alanına üç katkı beton bina geliyor

TAKİP ET

CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, Atakum Belediyesi'nin yetkisindeyken Büyükşehir Belediyesi'ne geçen Yalı Kafe'ye üç katlı beton bina yapılmak amacıyla belediye meclisine teklif getirildiğini açıkladı. Tekcan, "Atakum'u oraya yığarız, bu yanlışı kabul edemeyiz "dedi. 

31 Mart yerel seçimleri ile göreve gelen Atakum Belediyesi'nin sorumluluğunda olan Yalı Kafe, Büyükşehir Belediyesi'nin İller Bankası'ndan talebi üzerine CHP'li belediyeden alındı, AK Partili Büyükşehir Belediyesi'ne verildi. Yalı Kafe'nin bulunduğu alana Büyükşehir Belediyesi Millet Kırathanesi yapmayı planlarken, CHP'li meclis üyelerinin İdare Mahkemesi'ne açtığı davada ilk imar planı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi. 

TEKLİF BELEDİYE MECLİSİNDE 

Büyükşehir Belediyesi, söz konusu alana 3 katlı beton bina yapmak için belediye meclisine teklif getirdi. CHP Grup Başkanvekili Atilla Tekcan, inşaat temel alanının 1885 metrekare olacağını belirterek, sahilin dibine toplam 5 bin 654 metrekarelik beton kütle konulacağına işaret etti. Tekcan, imar değişikliğine karşı çıkarak, hukuki yollar ve eylemlerle hak arayışına başlayacaklarını söyledi.

ATAKUM'U ORAYA YIĞARIZ 

Tekcan, "Devir işlemi olurken, başkanımız burası için ‘Ha Atakum Belediyesi’nde ha Büyükşehir Belediyesi’nde’ dedi. Buranın aynı formatta, aynı şekilde devam edeceğini belirtti. Millet kıraathanesi kitap kafe olması gündeme geldi eyvallah dedik. Yürütmeyi durdurma kararı gerekçelerini fırsat bilip, burada toplam 5 bin 654 metrekarelik inşaat, Atakum’a yapılacak en büyük ihanettir. 
Bu durumu hiçbir Samsunlu kabul etmeyecektir. Bizim amacımız, buranın yeşil alan olarak kalmasıydı. Burada 3 katlı bir inşaat söz konusu. Yeşil alan falan kalmayacak. Burası olduğu gibi bir beton kütleye dönüşecek. Bunu biz kabul etmeyeceğiz, sonuna kadar direneceğiz. İnsanları yaşam konforundan edemezsiniz. Herkes oraya nefes almaya geliyor. Bunu yapmaya hakkınız yok. Eylem yapacağız, dava açacağız, şikayet edeceğiz. Bu yanlıştan dönün. Atakum'u oraya yığayacağız "açıklamasını yaptı. 

 Yalı Kafe üzerinde yer alan binalar, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yıkılmıştı. Zekeriya FIRAT