Yalova Depreminin Ardından Uyarı: Kuzey Anadolu Fay Hattı Marmara Denizi'ne Sıçrayabilir!

TAKİP ET

Yalova'da yaşanan depremin ardından uzmanlar, endişe verici bir uyarıda bulundu. İstanbul Esenyurt Üniversitesi Zemin Mekaniği ve Etüt Laboratuvarı Müdürü Mustafa Serhat Durmuş, Yalova'daki depremlerin Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Marmara Denizi içerisindeki koluna sıçrama yapabileceğini ve İstanbul için risk oluşturabileceğini belirtti. Detaylar haberimizde...

Yalova'da meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki deprem, uzmanlar tarafından endişeyle karşılanıyor. İstanbul Esenyurt Üniversitesi Zemin Mekaniği ve Etüt Laboratuvarı Müdürü Öğretim Görevlisi ve Jeofizik Yüksek Mühendisi Mustafa Serhat Durmuş, Yalova'daki depremlerin Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın Marmara Denizi içerisindeki koluna sıçrama yapabileceğini ve İstanbul için risk oluşturabileceğini söyledi.

Yalova'daki sabah saatlerinde yaşanan deprem, kentte paniğe neden oldu. AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından doğrulanan deprem, 9.71 km derinlikte gerçekleşti. İstanbul yakınlarında gerçekleşen her sarsıntı sonrası akıllara gelen ve beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili Yalova'daki depremin arasında bir bağlantı olup olmayacağına dair Jeofizik Yüksek Mühendisi Mustafa Serhat Durmuş değerlendirmelerde bulundu.

"Fay Hattı Bağlantılı Sıçrama Yapabilir"

Durmuş, Yalova ve Gemlik'teki depremlerin ana depremle alakası olmadığını ifade ederek, "Yalova'daki bu depremlere bakarsak, mutlaka ana fay hattı ile bunların yer altından bir bağlantısı olabilir. Ancak biz yukarıda olan depremlerin yani Yalova yukarısında olan depremlerin Kuzey Anadolu Fay hattı bağlantılı bir sıçrama yapabileceğini öngörüyoruz." şeklinde konuştu.

"Marmara Denizi İçinde Aktif Fay Olduğunu Gösteriyor"

Durmuş, Marmara Denizi içerisindeki hareketlenmenin izlenmesi gerektiğini ve binaların depreme hazırlıklı olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Marmara Denizi içerisinde halen bunun aktif olduğunu bize gösteriyor. Yani burada olan bütün depremler, kesinlikle önemsizdir diyemeyiz. Hepsinin bir anlamı var ve izlenmesi gerekiyor." dedi.

İstanbul'da büyük bir deprem riskinin bulunduğunu belirten Durmuş, "10 yıl içinde İstanbul'u çok büyük deprem beklediğini zaten biliyoruz." diyerek, önlemlerin alınması gerektiğini vurguladı.

Yalova yalova deprem Kuzey Anadolu Fay Hattı marmara denizi deprem riski endişe verici açıklama gündem samsunhaber haber