Yanardağ Selfiesi Korkunç Sonla Bitti: Turist Yanarak Öldü

TAKİP ET

Endonezya'nın Banyuwangi kentinde bir yanardağın kenarında fotoğraf çekimi sırasında dengesini kaybeden Çinli turist, aktif volkanın içine düşerek yanarak hayatını kaybetti.

Endonezya'nın Banyuwangi kentinde korkunç bir olay yaşandı. 31 yaşındaki Çin vatandaşı Huang Lihong, bir yanardağın kenarında gün doğumunu izlerken eşinden fotoğrafını çekmesini istedi. Ancak bu isteği trajik bir şekilde sonuçlandı. Poz verirken ayağı tökezleyen kadın, ülkenin Banyuwangi kentindeki Ijen Krateri'ne düştü.

Aktif volkanın içine düşen Huang Lihong, 75 metrelik bir yükseklikten aşağıya düşerek yanarak hayatını kaybetti. Kadının düşmesinin ardından harekete geçen kurtarma ekipleri, cesede üç saat sonra ulaştı. Turistin cenazesinin hava yoluyla Çin'e götürüleceği bildirildi.

Öte yandan, Banyuwangi bölgesi Koruma Dairesi Başkanı Dwi Putro Sugiarto, Huang'ın ölümünün bir kaza olduğunu ve turistlerin Ijen Dağı'na tırmanırken kendi güvenliklerine dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı.

Ijen yanardağ kompleksi, Endonezya'nın Doğu Cava bölgesinde bulunan bir grup kompozit volkanı içerir. Mavi ateşi, asidik krater gölü ve kükürt madenciliği ile tanınır.

Selfie Çekerken Aktif Volkanın İçine Düştü Selfie Kazası Endonezya Turist