Yapı Yol Sen'den 'torpil atama' iddiası

TAKİP ET

Yapı Yol Sen Samsun Şube Başkanı Yüksel Bayram,  AFAD'ta gerçekleştirilen Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sözlü Sınavı sonrası torpil atamalar  yapıldığını iddia etti. Bayram, sınavın iptal edilmesi çağrısı yaptı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Emekçileri Sendikası (Yapı-Yol Sen) Samsun Şube Başkanı Yüksel Bayram,  AFAD Başkanlığı merkez ve taşra teşkilatında görev yapan devlet memurlarının girdiği Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sözlü Sınavı'nda usülsüzlük yapıldığını iddia etti. 

BİR DENETİM MEKANİZMASI YOK 

Bayram, "AFAD emekçilerinin gelecek beklentileri, kariyer hayalleri ve görevde yükselme umutları mülakat ve torpil garabeti ile ellerinden alınmıştır. AFAD Başkanlığı görevde yükselme sözlü sınav sonuçlarını açıkladı. Sözlü sınava katılan 468 adayın 274'ü 70 ve üzeri puan verilerek başarılı bulundu. 194 aday ise 70 ve altında puan aldığı için başarısız bulundu. AFAD personelinin Şube Müdürlüğü özelinde hazırlamış olduğu yazılı sınavda 60 ve 70 civarında puan alan çok sayıda adaya sözlü sınavda 90 ve üzeri puan verilerek kazanmaları sağlanmıştır. Yine aynı şekilde yazılı sınavda 90 ve üzeri puan alan adaylar ise sözlü sınavda 30 ve 40'lı puanlar verilerek elenmiştir. Ne yazık ki sözlü sınavda verilen puanların adil olup olmadığını denetleyecek bir kamu personel denetim mekanizmamız bulunmamaktadır "dedi. 

SINAV İPTAL EDİLMELİ YENİDEN YAPILMALIDIR 

Yapı-Yol Sen Samsun Şube Başkanı Yüksel Bayram açıklamasında şunları kaydetti; " Gerçekten de bazı adaylar sözlü sınavda çok başarılı olmuş bazı adaylar da başarısız olmuş olabilir ama bunun denetimi sağlanamadığı için ortaya çıkan sonuçtan kimse memnun olmamaktadır. On yıllardır yapılmayan Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Sınavına haliyle aşırı derecede yığılma olacağı biline biline hiçbir önlem alınmamış kamusal yarar gözetilmemiştir.  Gelinen süreçte yüksek puan alan birçok kişiye mülakatta düşük puan verilerek bu sınavın yapılış amacının, yandaş birilerine mevki-makam-kadro sağlamak olduğu, sınavın göstermelik yapıldığı, kazanacakların en başından belli olduğu,  son Mülakat Garabeti ile ortaya çıkmıştır. AFAD Emekçilerinin yıllardır umut ettiği görevde yükselme ve kariyer hakları, bir kez daha ellerinden geri alınmıştır. Bu bağlamda yapılan bu sınav iptal edilip akla bilime fırsat eşitliğine dayalı şeffaf bir sınav süreci yeniden başlatılmalıdır.  Bugüne kadar defalarca dile getirdiğimiz "Mülakat kaldırılmalıdır" tespit ve talebimizin ne kadar haklı olduğu bir kez daha anlaşılmıştır "diye konuştu.  Zekeriya FIRAT