Yargıtay Başkanı Seçimi 14. Turda da Sonuçsuz Kaldı

TAKİP ET

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması üzerine gerçekleştirilen başkanlık seçimlerinde, 14. tur oylama sonucunda da hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı.

24 Mart 2020'de Yargıtay Başkanlığı görevine seçilen Mehmet Akarca'nın görev süresi, 24 Mart 2024 tarihinde sona erdi. Yüksek Mahkeme'nin yeni başkanını belirlemek için Yargıtay üyeleri, 25 Mart Pazartesi günü sandık başına gitmişti.

Ancak seçimin ilk 13 turunda hiçbir aday, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oyu alamadığı için 14. tur oylama yapıldı. Bu turda da sonuç alınamayınca, seçime 15. tur oylamayla devam edilecek.

    tur oylama sonucunda 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 111 oy alırken, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 112 oy aldı. Seçime katılım 322 kişi olarak kaydedilirken, 22 oy boş çıktı ve 77 oy geçersiz sayıldı.

Seçimlerde üye tam sayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekiyor. Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle seçimlerde belirsizlik devam ediyor.

yargıtay başkanlık seçimi Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca Yargıtay Başkanı Seçimi 14. Turda da Sonuçsuz Kaldı gündem samsun haber haber