Yargıtay Başkanı Seçimi Kaosa Döndü

TAKİP ET

Yargıtay'da başkanlık seçimi için yapılan oylamalarda adayların gerekli çoğunluğu sağlayamaması üzerine seçim süreci 13. tura taşındı. Yüksek Mahkeme'nin yeni başkanını belirleme çabası, belirsizliğini koruyor.

Yargıtay Başkanlığı için yapılan seçim süreci, adayların gerekli çoğunluğu sağlayamaması nedeniyle devam ediyor. Mevcut Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresi 24 Mart 2020'de başlamış ve bu süre 24 Mart itibarıyla sona ermişti. Yargıtay'ın yeni başkanını belirlemek amacıyla gerçekleştirilen oylamada, adaylardan hiçbiri 348 Yargıtay üyesinden gerekli olan en az 175 oy alamadı.

12'inci tur oylamada Mehmet Akarca 98, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 105 ve 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk 108 oy aldı. Seçime 326 üye katılırken, 3 oy boş, 12 oy ise geçersiz sayıldı. Seçim süreci, 13'üncü tur oylama ile devam edecek. Yüksek Mahkeme'nin yeni başkanını belirleyebilmek için üye tam sayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması şartı aranıyor. Bu durum, Yargıtay'ın önemli bir karar sürecinin uzamasına ve belirsizliğin devam etmesine neden oluyor.

yargıtay yargıtay başkanlık seçimi Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca Ömer Kerkez Muhsin Şentürk samsun Samsun Haber