Yargıtay Başkanlığı seçimi, yarın yapılacak

TAKİP ET

Yargıtay Başkanlığı için bugün yapılan seçimde 2 turda da sonuç alınamadı. Yargıtay Başkanlığı seçimi, yarın yapılacak 14. tur oylamaya kaldı.

Bugün gerçekleştirilen seçimde Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın görev süresinin dolması sebebiyle yeni başkan belirlenmeye çalışıldı. Ancak 13. tur oylamada hiçbir aday salt çoğunluğu sağlayamadı.

Mehmet Akarca, 24 Mart 2020'de Yargıtay Başkanı olarak seçilmişti ve 4 yıllık görev süresi 24 Mart 2024'te sona erdi.

Yüksek Mahkeme için 4 yıl boyunca görev yapacak yeni başkanını belirlemek üzere Yargıtay üyeleri, 25 Mart Pazartesi günü sandık başına gitmişti.

Seçimin ilk 12 turunda hiçbir aday, 348 Yargıtay üyesinin salt çoğunluğu olan en az 175 oy alamamıştı. Bu nedenle bugün, 3 adayın katıldığı 13. tur oylaması gerçekleştirildi.

Ancak oylama sonucunda Mehmet Akarca 103, 3. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Kerkez 104, 3. Ceza Dairesi Başkanı Muhsin Şentürk ise 113 oy aldı. Seçime katılım 332 kişi olarak kaydedilirken, oylardan 12'si geçersiz sayıldı.

Salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle seçime yarın yapılacak 14. tur oylama ile devam edilecek. Yarınki oylamaya Ömer Kerkez ve Muhsin Şentürk katılabilecekler.

Seçimlerde üye tam sayısının salt çoğunluğunun hazır bulunması gerekmektedir.

Yargıtay Başkanlığı seçimi yarın yapılacak Yüksek Mahkeme Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca ın görev süresi samsun haber gündem haber