Yargıtay, DEM Parti Hakkında Kapatma Davası İçin İlk Adımı Attı: Bomba İddia

TAKİP ET

Gazeteci Nedim Şener'in son dakika iddiasına göre, Yargıtay DEM Parti'nin Anayasa'ya ve Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı fiilleriyle ilgili kapatma davası için harekete geçti.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, DEM Parti'nin yönetici, üye ve bağlı belediyelerinin Anayasa'ya ve Siyasi Partiler Kanunu'na aykırı olduğu iddia edilen fiilleri ile ilgili savcılıklar tarafından yürütülen soruşturmalar hakkında bilgi istedi.

Nedim Şener'in iddiasına göre, Yargıtay Başsavcılığı bu bilgileri inceledikten sonra "delillerin toplanması" aşamasını tamamlayarak DEM Parti hakkında kapatma istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, DEM Parti'nin terör örgütüyle arasına mesafe koyamadığını ve terörü destekleyen faaliyetler içerisinde olduğunu belirterek kapatma davasının kaçınılmaz olabileceğini ifade etmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de DEM Parti hakkında kapatma davası açılması gerektiğini vurgulayarak, bunun namus borcu olduğunu dile getirmişti.

yargıtay DEM Parti Yargıtay DEM Parti Hakkında Kapatma Davası İçin İlk Adımı Attı Kapatma Davası İçin İlk Adımı Attı Bomba İddia Nedim Şenerin iddiasına göre anayasa mahkemesi samsun haber gündem haber