YEDAŞ'ın Leylek Yuvaları Projesi: Doğaya Destek

TAKİP ET

YEDAŞ'ın Leylek Yuvaları Projesi, Sinop'ta leyleklerin elektrik tellerinden zarar görmesini engelliyor ve doğal yaşamı koruyor. Çevreye duyarlılık ve canlı hayatın korunması için atılan önemli adımlar.

YEDAŞ'ın sosyal sorumluluk bilinciyle 2022 yılından bu yana yürüttüğü "Leylek Evleri Sosyal Sorumluluk Projesi", bu yıl da aynı kararlılıkla devam ediyor. Sinop Üniversitesi ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi iş birliğiyle yürütülen proje, leyleklerin elektrik direklerinden zarar görmesini engelliyor. Sinop Cuma Ovası'nda başlatılan projede, leyleklere güvenli yuvalar sağlanarak onlarca leyleğin hayatı korunuyor. Elektrik direklerine yerleştirilen özel tasarım yuvalar, leyleklerin tellerden etkilenmemesini sağlayarak ölümleri azaltıyor.

Projenin üç yıldır başarılı bir şekilde devam ettiğini belirten Sinop Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dr. Evrim Sönmez ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi Okul Müdürü Orhan Okur, YEDAŞ'a duydukları teşekkürü dile getirdi. Projede kullanılan yuvaların seçiminde küçük, sağlam ve yangın riski olmayan kriterlere dikkat edildiği vurgulandı. Ayrıca, leyleklerin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak düzenli veteriner bakımlarının yapıldığı da belirtildi.

YEDAŞ Sistem İşletme Koordinatörü Alpay KARAER ise projenin önemine değinerek, YEDAŞ'ın çevreye ve topluma fayda sağlamayı misyon edindiğini ifade etti. Yapılan çalışmaların sadece leyleklerin hayatını güvence altına almakla kalmadığını, aynı zamanda müşterilerin leylek çarpması sonucu meydana gelen kazaların önüne geçildiğini belirtti. YEDAŞ'ın çevreye duyarlı yaklaşımının projelerinde de yansıdığını ve bu bilinçle çalışmalarına devam edeceklerini vurguladı.

YEDAŞ YEDAŞ Sistem İşletme Koordinatörü Alpay KARAER Leylek Evleri Sosyal Sorumluluk Projesi samsun haber samsun