YEDAŞ'tan Elektrik Kesintileriyle İlgili Açıklama

TAKİP ET

Samsun dahil Türkiye genelinde birçok kentte elektrik kesintisi yaşandı. Şikayet yağmuruna tutulan YEDAŞ, elektrik kesintilerinin TEİAŞ kaynaklı olduğunu açıkladı

Türkiye genelinde ve Samsun'da yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili vatandaşlar, elektrik dağıtım şirketlerinin çağrı merkezlerini ve sosyal medya hesaplarını yorum yağmuruna tuttu.

Artan elektrik kesintileri ve yoğun şikayet üzerine YEDAŞ, abonelerine SMS gönderdi, kamuoyuna internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından bilgilendirme paylaşımda bulundu.

BİLGİLENDİRME YAPTI
Elektrik kesintilerinin yüksek talep ve iletim hatlarından kaynaklı olduğuna dikkat çekilen bilgilendirme mesajlarında, "Tüm Türkiye genelinde TEİAŞ İletim Sistemi kaynaklı elektrik kesintileri yaşanmaktadır. Sorunun çözümü ile ilgili TEİAŞ çalışmalarını sürdürmektedir" denildi.

YEDAŞ'TAN AÇIKLAMA

Açıklamada, "Türkiye genelinde iletim sistemi kaynaklı elektrik kesintileri yaşanmaktadır. Sorunun çözümü noktasında dağıtım şirketimizin sorumluluk alanı dışında gelişen bu kesintilerin en kısa sürede giderilmesi için ilgili kurumlarca kesintilerin yaşandığı bölgelere acil müdahale ekipleriyle ilk müdahaleler yapılmış olup, an itibariyle ülke genelinde kesintiler sonlandırılmıştır" denildi. Açıklamada ayrıca YEDAŞ'ın sorumluluk alanında olan Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop'ta çağrı merkezi ve arıza ekiplerinin hazır olduğu, olası elektrik kesintileri ve arızalara karşı tüm tedbirlerin alındığı kaydedildi. Haber: Emin ÇEKİÇ