Yemen'de Binlerce Kişi, Gazze'ye Destek İçin Dev Gösteri Düzenledi

TAKİP ET

Yemen'in farklı şehirlerinde binlerce kişi, Gazze'deki Filistinlilere destek amacıyla sokağa çıktı. Husi destekli gösterilerde, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınandı ve ABD ve İsrail mallarının boykot edilmesi çağrısı yapıldı.

Yemen'in çeşitli kentlerinde binlerce kişi, Gazze'deki Filistin halkına destek için büyük bir gösteri düzenledi. İran destekli Husilere bağlı SABA haber ajansının verdiği bilgilere göre, Sana başta olmak üzere birçok şehirde düzenlenen gösterilere katılım yoğun oldu.

Göstericiler, "Yemen'de ramazan... tufan Gazze'de zafer kazanıyor" sloganı eşliğinde sokaklara dökülerek İsrail'in Gazze'deki saldırılarını kınadı. Filistin ve Yemen bayraklarıyla donatılan kalabalık, soykırımı protesto eden pankartlar taşıdı ve haksızlığa karşı çıkan sloganlar attı.

Husilerin açıklamasına göre, Filistin'e destek gösterileri devam edecek ve ABD ve İsrail mallarının boykot edilmesi çağrısı yapılacak. Benzer gösterilerin El-Hudeyde, Hacce, Sada, El-Cevf ve Zemmar gibi şehirlerde de düzenlendiği belirtildi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana Yemen'in çeşitli şehirlerinde düzenlenen Filistin'e destek gösterileri, halkın duyarlılığını ve dayanışmasını sergiliyor.

yemen gazze filistin destek dev gösteri israil-gazze savaşı samsun samsunhaber dünya gündem haber