Yeni Mercedes-Benz G 580 Auto China 2024'te Tanıtılıyor

TAKİP ET

Mercedes-Benz'in yeni modeli G 580, Auto China 2024 fuarında ilk kez görücüye çıkıyor. Yepyeni elektrikli G-Serisi, ikonik tasarımının geleneğini sürdürürken EQ teknolojisiyle güçlendiriliyor.

Mercedes-Benz'in son teknolojik gelişmelerini ve yeni modellerini tanıttığı Auto China 2024 Fuarı başladı. Çin'in Şanghay şehrinde 25 Nisan ile 4 Mayıs tarihleri ​​arasında gerçekleşen fuar, otomotiv sektörünün önde gelen isimlerini ve ziyaretçileri bir araya getiriyor. Mercedes-Benz, bu fuarda iki yeni modelin dünya prömiyerini gerçekleştirirken aynı zamanda yeni araç teknolojilerini de sergiliyor.

Fuarda öne çıkan modeller arasında, Mercedes AMG'nin en yeni yüksek performanslı spor otomobili olan yeni Mercedes AMG GT 63 S E PERFORMANCE ve G-Serisi'nin yeni tamamen elektrikli modeli yer alıyor. Özellikle, G-Serisi'nin elektrikli versiyonu olan EQ Teknolojisine sahip yepyeni G 580, dikkatleri üzerine çekiyor. Bu model, klasik G-Serisi'nin tasarım ikonunu devam ettirirken, tamamen elektrikli bir güç aktarım sistemine sahip olmasıyla öne çıkıyor.

Yeni G 580'nin dış tasarımı, siyah panelli radyatör ızgarası ve ayırt edici hava perdeleri gibi detaylarla dikkat çekiyor. Ayrıca, aracın aerodinamisini optimize etmek için yapılan hafifçe yükseltilmiş kaput ve arka tekerlek kemeri çıkıntılarındaki hava perdeleri gibi özellikler de bulunuyor. Yeni A sütunu kaplaması ve araç tavanında bulunan spoiler şeridi, aerodinamiği artırmak için tasarlanmış ek detaylar arasında yer alıyor.

Yeni G 580'nin, Eylül ayından itibaren Türkiye pazarında da satışa sunulması planlanıyor.

Mercedes-Benz G 580 Otomobil Auto China 2024 Çin