Yeni Sendika Hemşireleri Yalnız Bırakmadı

TAKİP ET

Yeni Sendika İl Başkanı İlhan Öksüz, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası dolayısıyla çeşitli hastaneleri ziyaret ederek hemşirelerin gününü kutladı. Ayrıca 14 Mayıs tarihinde Anneler Gününe denk gelmesi sebebiyle anneler gününü de kutlamayı ihmal etmedi.

Samsun Gazi Devlet Hastanesinde düzenlenen kokteyle de katılan Başkan Öksüz, burada Hastane Başhekimi UZM. Dr. Emine SEHMEN ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Emel ÖZCAN nezdinde tüm hemşirelerin Hemşireler Haftasını kutladı. Öksüz, hemşirelerin zorlu çalışma koşullarına ve stresli görevlerine de dikkat çekti.

Hemşireler Haftası, her yıl Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanan bir etkinlik olup, hemşirelerin mesleklerindeki katkılarını ve başarılarını kutlamayı amaçlamaktadır. Bu etkinlik, modern hemşireliğin kurucusu olarak kabul edilen Florence Nightingale'in doğum günü olan 6 Mayıs tarihine denk gelmektedir.

Hemşireler, sağlık hizmetleri alanında önemli bir rol oynamakta ve sağlık çalışanlarının yanı sıra hastaların sağlık ve refahını korumak için özverili bir şekilde çalışmaktadırlar. Hemşireler Haftası, hemşirelerin çalışmalarını kutlamak ve onların takdir edilmesini sağlamak için farklı etkinlikler, konferanslar ve seminerler düzenlenmektedir.

Başkan Öksüz'ün Hemşireler Haftası dolayısıyla hastaneleri ziyaret ederek hemşireleri ziyaret etmesi, onların zorlu çalışma koşullarına dikkat çekmesi ve bu önemli meslekte çalışanları kutlaması, hemşirelerin toplumda hak ettikleri saygınlığı kazanmaları açısından oldukça önemlidir.