Yeni Sendika Samsun İl Temsilcisi İlhan Öksüz: Sağlıkçılar saygı istiyor 

TAKİP ET

Yeni Sendika Samsun İl Temsilcisi İlhan Öksüz, "Sağlık çalışanlarımız hastanelerde, sağlık tesislerinde artık tükenmişlik yaşıyor. Saygı istiyorlar "dedi. 

Yeni Sendika Samsun İl Temsilcisi İlhan Öksüz, sağlık çalışanlarının sorunlarını gündeme taşıdı. Öksüz, "Pandemi sürecinde yoğun çalışma şartları altında görev yapmak zorunda kalan sağlık çalışanları için mesleki sorunlar artarak devam ediyor "dedi. 

SAĞLIKÇILAR MOBBİNGE UĞRUYOR 

Öksüz, "Sağlık alanındaki yetersiz istihdam, ücret adaletsizliği, mobbing ve sağlıkta şiddet gibi problemlerin dışında sağlık mesleklerinin itibarsızlaştırılması şikayetleri de son dönemde sağlık çalışanları için yeni bir tartışma gündemi haline geldi. Sağlık çalışanlarımız hastanelerde, sağlık tesislerinde artık tükenmişlik yaşıyor. Amirleri tarafından mobbinge, hastalar tarafından şiddete maruz kalıyor. Hayat kurtarma gibi kutsal bir görevi ifa eden sağlık çalışanlarının meslekleri ne yazık ki itibarsızlaştırılıyor. Görüyoruz ki hekimlik mesleği, hemşirelik mesleği, hastanede çalışan herhangi bir emekçimizin mesleği televizyon dizilerinde, sinema senaryolarında, internet mecralarında deyim yerindeyse içerik üretmek isteyenlerin mezesi haline getiriliyor "diye konuştu.  

Nazım AKPINAR