Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'ndaki Durumu Netleşti

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi'nin (YRP) Cumhur İttifakı'ndaki durumu hakkındaki tartışmalar, Genel Başkan Fatih Erbakan'ın açıklamalarıyla netlik kazandı.

Erbakan, AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala'nın "YRP, Cumhur İttifakı'nda değil" açıklamasına karşılık, "Mutabakat metnimiz var. Biz şartsız teslim olmuş parti değiliz. Eğer 'Bu şartlarda sizi Cumhur İttifakı'nda saymıyoruz' diyorlarsa diyecek bir şeyimiz yok. Bu seçimde ittifakın içinde değiliz, zaten müstakil giriyoruz." dedi.

Erbakan ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya mitingindeki "Hem bize kaybettirmek için çalışıp hem de bizim gölgemizde yürümeye kalkanlara müsaade etmeyiz" sözlerine de değindi. Erbakan, "AK Parti'nin seçim bürosu ve otobüsünü kullanmıyoruz. 'Bize verdiğiniz oylar AK Parti'ye gidecek, Tayyip Beyle anlaştık' demiyoruz. Adaylarımızı çıkarmışız, rekabete girmişiz. Gölge sözünden bir şey anlayamıyorum." ifadelerini kullandı.

Yeniden Refah Partisi, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde AK Parti ile anlaşmazlık yaşamış ve bu sebeple seçime tek başına katılma kararı almıştı. Erbakan'ın açıklamalarıyla birlikte YRP'nin Cumhur İttifakı'nda yer almadığı kesinlik kazanmış oldu.

yeniden refah partisi Cumhur İttifakı Başkan Fatih Erbakan yerel seçim samsunhaber siyaset haber gündem