Yeniden Refah Partisi'nin Vezirköprü itirazına ret

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi'nin Samsun Vezirköprü'de belediye başkanı seçilen AK Partili Murat Gül'ün zamanında ilçe başkanlığından istifa etmediğini öne sürerek 'mazbatasının geri alınması' talebi, YSK tarafından reddedildi.

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde 65 bin 891 seçmeden 57 bin 40'ı başkanını belirlemek için 31 Mart'ta sandık başına gitti. 52 bin 793 oyun geçerli sayıldığı seçimi, Cumhur İttifakı AK Parti Adayı Murat Gül yüzde 43,30'luk oy oranı ve 22 bin 860 oy ile kazandı.  Vezirköprü Belediye Başkanı seçilen Murat Gül, en yakın rakibine 2 bin 384 oy fark attı. 

AK Parti'den istifa ederek Yeniden Refah Partisi'nden başkan adayı olan Havva Şen Saygın'da yüzde 38,79 oy oranı ve 20 bin 476 oy aldı. CHP'nin adayı Cemal Türkoğlu ise yüzde 7,15 oy oranı ve 3 bin 777 oy aldı. AK Parti, ilçe belediye meclisinde de yüzde 45,75'lik oy oranı ile çoğunluğu sağladı. Yeniden Refah Partisi yüzde 33,88, CHP ise yüzde 9,57 oy  aldı. 

Yeniden Refah Partisi, başkan seçilen Murat Gül'ün AK Parti Vezirköprü ilçe başkanlığı görevinden zamanında istifa etmediğini gerekçe göstererek Yüksek Seçim Kurulu'ndan(YSK) mazbatasının geri alınmasını talep etti. YSK başvuruyu değerlendirdi ve 'Vezirköprü ilçesinde Yeniden Refah Partisi’nin ‘ilçe belediye başkanına verilen mazbatanın geri alınması istemi’ reddedildi.

İYİ PARTİ'NİN BAŞVURUSU REDDEDİLDİ 

Öte yandan, Bafra ilçesinde DSP'nin adayının Memleket Partisi logosu ile seçim pusulasında yer aldığı olayla ilgili İYİ Parti’nin ‘seçimin iptal edilmesi’ istemide YSK tarafından reddedildi.

samsun samsun haber yeniden refah partisi vezirköprü itiraz ret