Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Adayı Adem Güney: "Çiftçi köyünde istihdam edilecek"

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi SBB Başkan Adayı Adem Güney, "Çiftçi köyünde istihdam edilecek, alım garantisiyle ürün yapmasını isteyeceğiz. Pazarlamayı kooperatiflerimiz aracılığıyla yapacağız" dedi.

Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adem Güney, Havza ilçesinde ziyaretlerde bulundu. Esnaf ve pazar yeri gezen Adem Güney, muhtarlarla düzenlenen iftar programına katıldı.

Adem Güney, tarıma ve üreticiye sahip çıkacaklarını dile getirerek, "Çiftçilerimize destek vereceğiz, teşvik edeceğiz. Üretimi artıracağız, alım garantisiyle vatandaşlarımızı kalkındıracağız. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin kuracağı ve en büyük ortağı olacağı kooperatifle birlikte çiftçimiz üretecek. Çiftçimizden ürününü alacağız, pazarlamayı da kooperatiflerimiz aracılığıyla yapacağız" dedi.

ŞEHİRE GÖÇ ETMEYECEKLER

SBB Başkan Adayı Adem Güney, bitkisel üretim noktasında yatırım ve desteklerinin olacağını kaydetti. Güney, "Köylüyü köyünde istihdam ettireceğiz. Çiftçimiz kazanamıyor. Neden? Ürettiğini satamıyor. Pazarlama sıkıntısı var. Eğer vatandaşımızı köyünde istihdam ettirirsek, teşvik edersek, niye asgari ücretle çalışmak için şehirlere gitsinler" ifadelerini kullandı.