"Yeniden Refah seçimden önce adaylarını çekecek" iddiasına yanıt geldi

TAKİP ET

İstanbul Beyoğlu'nda esnaf ziyareti sırasında konuşan Yeniden Refah Partisi (YRP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Altınöz, partisinin seçim öncesi adaylarını geri çekeceği yönündeki iddialara karşı açıklamalarda bulundu.

Altınöz, "Bu bir zorunlu açıklamadır." diyerek başladığı konuşmasında, YRP'nin İstanbul, Ankara ve İzmir büyükşehir belediye başkan adaylarının geri çekileceği yönündeki çeşitli iddiaları şiddetle reddetti.

"Adaylıktan çekilmemiz söz konusu değil." ifadesini kullanarak iddiaların asılsız olduğunu belirten Altınöz, "Bu tür iddiaları kınıyoruz, hem de bu iddia sahiplerini ispata davet ediyoruz. Bilgi dahilinde bunu ifade ettiklerini söylüyorlar, biz buradayız." şeklinde konuştu.

Altınöz, açıklamalarının devamında, partisinin sahadaki çalışmalarını sürdürerek İstanbul, Ankara ve İzmir'i 31 Mart'ta kazanmayı hedeflediklerini vurguladı. "Bizim önümüzde hiçbir güç duramaz. Çok canlı ve heyecanlı bir şekilde çalışıyoruz. İnşallah 31 Mart akşamı YRP olarak İstanbul, Ankara, İzmir'i kazanacağız. 1 Nisan'da da inşallah bu büyükşehirlerde devir teslim töreni yapacağız Allah'ın izniyle." dedi.

Ayrıca, eski AK Parti Milletvekili Resul Tosun'un canlı yayında yapmış olduğu "YRP adayları çekilirse sürpriz olmaz." iddialarına da atıfta bulunan Altınöz, böyle bir durumun söz konusu olmadığını ve partilerinin güçlü bir şekilde seçime devam edeceğini belirtti. Bu açıklamalar, seçim öncesi gergin atmosferi daha da artırdı.