YEPAŞ'ın gizli hissedarı konuştu: 3 bin köfte satsam ödeyemem

TAKİP ET

Çarşamba'da köfteci dükkanı bulunan Mustafa Şahin'in işyerine gelen elektrik faturası dudak uçuklattı. Şahin, 21 bin 483 liralık elektrik faturası ödemek için arabasını satacağını söyledi.

Yeni yılda kademeli tarifeye geçilmesiyle birlikte elektriğe yapılan zam vatandaşların bir numaralı gündemi haline geldi. Tüketiciler rekor düzeyde gelen faturalara isyan ederken, sosyal medyada paylaşılan faturalar 'pes dedirtti.'

Samsun'un Çarşamba İlçesi'nde lokanta işleten köfteci Mustafa Şahin'e gelen 21 bin TL'lik elektrik faturası ise sosyal medyada gündem oldu. İşletmeci Mustafa Şahin'e, Ocak ayını kapsayan tam 21,483 TL'lik elektrik faturası geldi.

ARABAMI SATTIM
Faturayı sosyal medya hesabından paylaşan Mustafa Şahin, bu ay işletmeyi ayakta tutabilmek için arabasının birini sattığını gelecek ay ise diğerini satacağını söyledi. Zamlar geri alınmadığı takdirde geleceği göremediklerini belirten Mustafa Şahin, "Ben köfte ekmeği 15 TL'den satıyorum. Asgari ücret 4 bin 250 lira, ekmek 2,5 lira, etin kilosu 110 lira, SGK primi 2 bin 250 lira. Geçen ay araba sattık. Bu ay da satacağız. Gelecek ay nasıl olacak bilmiyoruz. Bittik" dedi.

3 BİN KÖFTE SATMALIYIM
"Sadece 21 bin 483 TL'lik elektrik faturasını ödemek için bin 400 adet köfte ekmek satmam lazım" diyen işletmeci, "Eti ekmeği, malzemesini de koyarsak en az 3 bin köfte ekmek satsam bile sadece elektrik paramı ödeyemiyorum. Bu zamlar bir an önce geri alınmalıdır. Yoksa ne vatandaş, ne de esnaf kalmayacak" ifadelerini kullandı.

Çarşamba Köftecisi Mustafa Şahin, 21 bin 483 TL'lik elektrik faturasını görünce şaşırdı. Şahin, "En az 3 bin köfte ekmek satmam lazım" dedi. 

Haber: Emin ÇEKİÇ