Yer Samsun: Şafak vakti suç örgütü çöktü

TAKİP ET

Samsun'da uzun süredir takipte olan organize suç örgütünün çökertilmesine yönelik şafak vakti düğmeye basıldı. Başarılı bir operasyon sonucu 15 kişi gözaltına alındı. Evlerden çıkanlar ise şaşırttı

Samsun Emniyet Müdürlüğü KOM ekipleri, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde kent merkezi, Bafra ve Yakakent'te sabah saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. 

Operasyona Özel Harekat, TEM, Narkotik ve Asayiş ekipleri de destek verdi. 52 ekip ve 168 polisin görev aldığı operasyonda haklarında yakalama kararı bulunan 17 kişiden 15'i gözaltına alındı. Firarda olan 2 kişinin yakalanmasına çalışılıyor.

SENET, TABANCA, PARA!
Gözaltına alınan şahıslarla birlikte 6 adet değişik çaplarda ruhsatsız tabanca, kurusıkı tabanca, tabanca gövdesi, telsiz, dürbün, bıçak, ruhsatsız tüfek, 127 adet değişik çaplarda tabanca fişeği, 193 adet kartuş, sentetik ecza hap, 15 adet senet, 91 bin 750 lira değerinde çek, 1450 dolar, 5 bin 100 euro para, dijital materyaller ve çok sayıda belge ele geçirildi. 

ORGANİZE SUÇ ÖRGÜTÜ
Silahlı organize suç örgütünün, tefecilik, suçtan elde edilen mal varlığı değerlerini aklama, nitelikli yağma, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, kasten yaralama, silahla tehdit, vahim nitelikte silah bulundurmak, ruhsatsız silah bulundurma ve taşıma, suç üstlenme, uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlarından faaliyeti tespit edildi.

İkamet ve eklentilerinde yapılan operasyonda çok sayıda değişik türlerde silah ve yüklü miktarda senet, Türk lirası banknotları ve döviz ele geçirildi.

İHA-AA