Yerel seçimler sonrası CHP'nin TBMM'deki vekil sayısı azaldı

TAKİP ET

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonucunda CHP'nin TBMM'deki vekil sayısında değişiklik yaşandı. CHP'den 4 milletvekilinin belediye başkanı seçilmesiyle birlikte, CHP'nin sandalye sayısı 125'e; TBMM'deki toplam milletvekili sayısı ise 594'e düştü.

Afyonkarahisar Milletvekili Burcu Köksal, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı ve Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, kendi illerinde belediye başkanı olarak seçildiler.

Bu milletvekillerinin belediye başkanlığı görevine başlamalarıyla birlikte TBMM üyeliği sona erdi ve CHP'nin milletvekili sayısı 129'dan 125'e indi.

Ayrıca, Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın bugün yeniden MHP'ye katılmasıyla MHP'nin TBMM'deki sandalye sayısı yeniden 50'ye ulaştı. Bu durumla birlikte Mecliste bağımsız milletvekili sayısı 5'e düştü.

Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'in vefatı, TİP Milletvekili Şerafettin Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşmesi ve 4 milletvekilinin belediye başkanı seçilmesi sonucunda, TBMM'deki toplam milletvekili sayısı 594'e indi.

TBMM'de yeni sandalye dağılımı şöyle:

Adalet ve Kalkınma Partisi: 265

Cumhuriyet Halk Partisi: 125

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi: 57

Milliyetçi Hareket Partisi: 50

İYİ Parti: 38

Saadet Partisi: 20

Demokrasi ve Atılım Partisi: 15

Yeniden Refah Partisi: 4

Hür Dava Partisi: 4

Türkiye İşçi Partisi: 3

Demokrat Parti: 3

Emek Partisi: 2

Demokratik Bölgeler Partisi: 2

Demokratik Sol Parti: 1

Bağımsız Milletvekili: 5

Toplam: 594

chp