Yerli turist çevre illere gidiyor! Ladik Akdağ'da telesiyej çıkmazı

TAKİP ET

Samsun Ladik Akdağ Kayak Merkezi'nde telesiyej sisteminin tadilatının yapılmaması nedeniyle yerli turist, çevre illeri tercih etmeye başladı. Sistemin tadilatının 30 milyon lirayı bulabileceği belirtiliyor.

Karadeniz'in önemli merkezlerinden biri konumundaki Samsun Ladik Akdağ Kayak Merkezi'nde telesiyejler, halatların yıpranması ve halatların yenilenememesi sebebi ile çalıştırılmıyor. Yapılan incelemede hat üzerindeki bazı bölümlerde çürüme meydana geldiği öğrenildi. 

30 MİLYON LİRA MALİYET 

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda bulunan Ladik Akdağ Kayak Merkezi'nde, telesiyej ve hatların tadilatının maliyetinin ise 30 milyon lira olduğu belirtildi. Tadilatın ne zaman yapılacağı bilinmezken, İYİ Parti Meclis Üyesi Alper Aydemir'in geçtiğimiz günlerde belediye meclisinde yaptığı kapalı telesiyej önerisi de Başkan Mustafa Demir tarafından 'maliyetinin yüksek' olması nedeniyle kabul görmemişti. Öte yandan, yerli turist ise çevre illeri tercih etmeye başladı. 

YERLİ TURİST ORDU'YU TERCİH ETMEYE BAŞLADI 

Ordu’da 1650 rakımlı Argan Yaylasında düzenlenen kış festivaline Samsun'dan yoğun katılım gerçekleşti.  Ordu Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın konseri ile başlayan festivalde katılımcılar tarafından halat çekme yarışmaları yapılırken, kar üzerinde ise yöresel oyunlar oynandı. Köy seyirlik oyuncularının etkinliği ile renklenen festivalde soğuk havaya aldırış etmeyen katılımcılar, Büyükşehir Belediyesi’nin dağıtığı kızaklarla ve kendi el yapımı kızakları ile kayarak güzel vakit geçirdi. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, " Samsun'un birçok ilçesinden kardeşlerimiz burada, birçok komşu illerimizden de buraya gelenler oluyor. Biz yapacağımız çalışmalarla burayı bambaşka bir yere dönüştüreceğiz” dedi. 

Başkan Güler sosyal medya hesabından ise Ordu Çambaşı Kayak Merkezi'nin görüntülerini paylaşarak sezonun başladığını belirtti, davet yaptı. 

8 OCAK 2022 HHALK 

Görüntüler Ordu'dan 

Ordu'da düzenlenen kış festivaline Samsun'dan yoğun katılım oldu. Başkan Güler, kayak merkezine sosyal medyadan davet yaptı. 

Haber: Zekeriya FIRAT