Yetkisiz atık toplamaya geçit yok!

TAKİP ET

İlkadım Belediyesi, 'çek çek' diye tabir edilen kağıt toplayıcılarını 'Sıfır Atık Bilgi Sistemi'ne dahil ediyor. Sistem sayesinde atıklar kayıt altına alanacak

İlkadım Belediyesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge kapsamında plastik, kağıt ve metal gibi değerlendirilebilir atıkların toplanmasına çekidüzen getiren ve bir işletmeye bağlı olmaksızın atık toplayıcılığı yapanları kayıt altına alıyor.

18 yaş ve üzerinde faaliyet gösteren toplayıcılar; TC kimlik numarası, kullanılan aracın ruhsatı ve iletişim bilgileriyle İlkadım Belediyesi İklim Değişliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü'ne başvuruda bulunuyor. 

Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nda oluşturulan komisyon tarafından değerlendirmeye alınacak olan atık toplayıcılar, belgeleri uygun bulunması halinde Sıfır Atık Bilgi Sistemi'ne kaydedilecek ve "Bağımsız Sıfır Atık Toplayıcısı Kartı" sahibi olabilecek.

ATIK TOPLAYICILARINA UYARI

İlkadım Belediye Başkanı NecattinDemirtaş, "Herhangi bir işletmeye bağlı olmaksızın atık toplayıcılığı yapanları 'Sıfır Atık Bilgi Sistemi'ne dahil ediyoruz. Böylece atıkların toplanmasından yeniden dönüştürüleceği tesislere ulaştırılmasına kadarki süreçlerin sağlıklı denetimini gerçekleştirmiş olacağız. Teknolojik gelişmelerden faydalanarak işleyişin her aşamasını yakında takip edeceğimiz bir sistem için çalışmalara başladık. İlkadım'da faaliyet yapan tüm atık toplayıcılarını, belediyemize başvurarak sisteme kayıt yaptırmalarını bekliyoruz" dedi. Selçuk KAYA