Yıldırım Vakfı'ndan Anlamlı Destek

TAKİP ET

Samsunspor Kulübü Derneği ve Garip-Zeycan Yıldırım Vakfı, Green Golf Kulübü'nde düzenlenen Samsun Alışveriş Şenliği'nden elde edilen stant gelirleri ile Hatay'ın Altınözü İlçesinde basketbol sahası yaptırıyor.

ÜCRETSİZ SAVUNMA DERSLERİ

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Samsun Alışveriş Şenliği Green Golf Kulübü'nde yoğun bir katılımla gerçekleşti. Samsunlu kadın üretici ve girişimcilerin stant açtığı ve renkli etkinliklerin yaşandığı şenlikten elde edilen stant gelirleri bağışlanarak Samsunspor Kulübü Derneği ve Garip ve Zeycan Yıldırım Vakfı işbirliği ile Hatay’ın Altınözü ilçesinde basketbol sahası yapılıyor. Etkinlik sırasında Yıldırım Vakfı tarafından kadınlara 'Öz Savunma Dersi' verildi. Türkiye’nin farklı noktalarında Yıldırım Vakfı tarafından düzenlenen ücretsiz savunma derslerinde kadınların olası bir saldırı halinde kendilerini kurtarabilmelerine imkan verecek temel teknikleri öğrenmeleri hedefleniyor. Yıldırım Vakfı, İstanbul, Samsun ve Kocaeli’nde şimdiye kadar 450 kadın için ücretsiz öz savunma dersleri düzenledi.

Sifu, Kenan Kara ve asistanlarının gönüllü olarak verdiği öz savunma eğitimine katılan kadınlar öz savunmanın temel tekniklerini uygulamalı olarak öğrendiler.

MOR FORMA KAMPANYASI 1. YILINI DOLDURDU

“Mor Forma” kampanyası, “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü”nde 25 Kasım 2021 tarihinde başlatıldı. Yılport Samsunspor, ayrıca Garip ve Zeycan Yıldırım Vakfı iş birliğiyle 1 yılı aşkın süredir yürütülen Mor Forma Kampanyası ile kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesine destek verilmesi amaçlanıyor. Vakıf Direktörü Zeycan Yıldırım’ın öncülük ettiği Mor Forma Kampanyası kapsamında, üzerinde 15 farklı dilde “kadına şiddete hayır” yazılı mor formaların satışı, futbol sezonu boyunca devam ediyor. Kampanya kapsamında Mor Forma satışından elde edilen gelirin bir kısmı, Yıldırım Vakfı’nın bu amaçla yürüttüğü projelere kaynak olarak aktarılıyor.  

Zekai ANIL