Yılport Samsunspor Futbol Akademi Direktörü Yücel Uyar: "Başkanın heykeli dikilmeli"

TAKİP ET

Yılport Samsunspor Futbol Akademi Direktörü Yücel Uyar, 'Samsun spor tarihinde bu şehre yapılan en büyük eser Batı Park'ta bulunan altyapı tesisleridir. Oraya Başkanımız Yüksel Yıldırım'ın heykelini dikmemiz gerek' dedi.

BAŞKANIMIZ SAMSUN İÇİN BİR ŞANS

Kırmızı-Beyazlıların altyapısında yaptığı başarılı işlerle dikkat çeken Futbol Akademi Direktörü Yücel Uyar, Spor Müdürümüz Davut Aktaş’a açıklamalarda bulundu. Başkan Yüksel Yıldırım’ın Samsun futbolu adına büyük bir şans olduğunu ifade eden Yücel uyar, şöyle konuştu:

ELİT A LİGİ’NE ÇIKTIK

“Bu yıl Cumhuriyetimizin 100. yılıydı. A takımımız şampiyonluk hedefi koymuştu. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında şampiyonluk en çok Samsunspor’a yakışacaktı. A takım anlamında o hedefe ulaştık. Bunun yanında U17 ve 19 takımlarımız Elit A Ligi’ne çıktı. Bizim ligimiz düşmeli ve çıkmalı bir lig. Biz U17 ve 19 kategorilerinde Elit B Ligi’nde mücadele ediyorduk. Bu yıl iki kategoride de final oynayarak şampiyon olduk ve Elit A Ligi’ne yükselme başarısı gösterdik. A takımımız ile birlikte 3 kategoride en üst liglerde mücadele edeceğiz.” 

GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYORUZ

“Bu sene futbol akademimiz çok başarılı bir sezon geçirdi diyebiliriz. Yaklaşık 20 oyuncumuz çeşitli kategorilerde milli takımlara gitme başarısı gösterdi. Son olarak Enes Albak ve Alper Efe Pazar U18 Milli Takımımız’a davet edildi. Ayrıca dün yaptığım görüşme sonrasında Bedirhan Çetin’in 2005’li olmamasına rağmen kendi yaş grubundan bir üst kategoride milli takıma davet edildiğini öğrendik. Gümbür gümbür geliyoruz diyebilirim. A takım seviyesinde antrenman yapabilecek oyuncularımız var. Ama üst taraftaki oyuncu sayısının çokluğu altyapıdan oyuncu oynatma konusunda hem hocamıza sıkıntı oluyor, hem de bize sıkıntı oluyor.” 

SAMSUNSPOR MARKA BİR TAKIM

“Genç oyunculara fırsat verilirse önleri açılır. Hüseyin Eroğlu hocamızla ben milli takımda görevliyken tanıştık. Bir takımda 10 yıl gibi bir istikrar yakalamak herkesin harcı değil. İnşallah aynı istikrarı bizde de yakalar. Gelecek sezon işi zor mu zor. İyi kadro yapmamız lazım. Normalde alt ligden gelen takımların 2’si küme düşüyor. Ama bizim onlar gibi sıkıntımız yok. Yüksel Yıldırım gibi her şeyi ile takımının yanında olan bir başkana sahibiz. En iyi oyuncuları Samsunspor’a kazandıracaktır. Samsunspor marka bir takım. Önümüzdeki sezon için koyulan ilk 10 hedefi doğru bir hedef.”

TESİSLERDEN FAYDALANIYORUZ

“19 Haziran’da Samsun’da bir milli maç oynanacak. Önemli misafirler de gelecek. Başkanımız o maç öncesinde altyapı tesislerimizin açılışını gerçekleştirecek. Biz şu anda tesislerin büyük bölümünden faydalanıyoruz. İnşallah tesislerdeki binamızı da tam olarak bitirip, işlevsel hale getirip, tam bir eğitim yuvası haline getireceğiz.” 

HER YERDE HOCALARIMIZ VAR

“Futbol akademimizde şu anda 20 antrenör ve üniversiteden gelen 5 asistan ile çalışıyoruz. Tüm yaş gruplarındaki şampiyonaları yakından takip ediyoruz. Sadece Samsun’daki değil, Türkiye’deki bir çok şampiyonaları da yakından takip ediyoruz. Her yerde hocamız var diyebilirim. Aldığımız referansları buraya davet edip kendi yaş grupları içinde antrenmanlara çıkartıyoruz. Çünkü deneme yanılma yöntemi daha objektif oluyor. Bence dışarıdan çok oyuncu almaya ihtiyacımız yok. Çünkü Samsun’da yeteri kadar kulüp mevcut. Hepsiyle ilişkilerimiz çok iyi.” 

KİRALIK GÖNDERMEK VERİMLİ OLMUYOR

“Süper Lig’de 3 Türk oyuncu oynatma zorunluluğu var. Bu nedenle büyük takımlar genç yeteneklerimize talepte bulunuyor. Oyuncularımızı kiralık göndermek çok verimli olmuyor. Çünkü gittikleri yerlerde şans bulmaları zor olabiliyor. Rezerv Lig projesi vardı. Başkanımız da bize bu konuda, ‘Katılalım mı’ diye sordu. Biz de bu uygulamanın Samsunspor açısından bir şans olacağını kendisine ilettik.” 

SAMSUN TARİHİNİN EN BÜYÜK ESERİ

“Başkanımız Yüksel Yıldırım özellikle altyapı ile çok yakından ilgileniyor. Bizlere her türlü imkanı sunuyor. Samsun spor tarihinde bu şehre yapılan en büyük eser Batı Park’ta bulunan altyapı tesisleridir. Oraya Başkanımız Yüksel Yıldırım’ın heykelini dikmemiz gerek. Altyapıya o parayı kimse harcamıyor. Ne Fenerbahçe, ne Beşiktaş, ne de Galatasaray böyle bir yatırım yapmamıştır. Bu çok büyük bir vizyondur. Başkanı eleştirdiklerinde insan üzülüyor. Kendisi bu paraları cebinden harcıyor.” 

BAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUZ

“Öncelikle bu tesis bitmeden eksik yaptığımız işler vardı. Şu anda mevcut antrenörlerimizin kendisine özel bir masası yok. Psikoloğumuzun ve diyetisyenimizin özel görüşmeler yapabileceği bir odası yok. Ama Batı Park’taki tesisimiz bittiğinde bu tür sorunların hiç biri olmayacak. Samsunspor hem A Takım’da, hem de altyapıda tarihinin en başarılı dönemlerini yaşıyor. Bunda da en büyük pay tartışmasız Başkanımız Yüksel Yıldırım’dadır. Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır.”