YKS'de bütün şampiyonlar Atakum Anadolu İHL'den

TAKİP ET

YKS sonuçlarına göre Samsun'un şampiyonları Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden çıktı. YKS'ye aldıkları derecelerle adeta damga vuran Atakum Anadolu İHL öğrencileri, 'başarının asla tesadüf' olmadığını gözler önüne serdi

28 Temmuz 2021 tarihinde açıklanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin olağanüstü başarısı 2021-YKS'ye damga vurdu.

SAMSUN'U ZİRVEYE TAŞIDI
Sözel alanda Feyza Gül Tunçer Samsun 1'nci (Türkiye 12'ncisi) olurken, Merve Gül Yılmaz Samsun 2'ncisi (Türkiye 26'ncısı), Fatmanur Güreldi Samsun 3'ncüsü (Türkiye37'ncisi) oldu. 

Eşit ağırlık alanında ise Merve Gül Yılmaz Samsun 1'ncisi (Türkiye 68'ncisi) olurken, devlet okullarında Asude Bektaş da Samsun 2'ncisi (Türkiye 103'ncüsü) oldu. Sayısal alanda ise devlet kurumları içerisinde Yusuf Kesmen isimli öğrenci Samsun 1'ncisi (Türkiye 89'ncusu) oldu.

Öte yandan bütün imam hatip liseleri arasında ilk yüzde yer alan 42 öğrencinin yüzde 14'ünün Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi olduğu görüldü.

OLAĞANÜSTÜ BAŞARI
Böylece kuruluşundan bu yana ulusal ve uluslararası çalışmalarda, projelerde, yarışmalarda büyük dereceler ve başarılar elde eden Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, YKS sonuçlarına göre hem Samsun'da hem de Türkiye genelinde olağanüstü bir başarıya imza attı.

İlk 100'de 5, ilk binde 16, ilk beşbinde 42, ilk onbinde 67, ilk yirmibinde 75, ilk otuz binde 85, ilk ellibinde 99 Atakum Anadolu İHL öğrencisi yer alırken, büyük bir kitlesel başarı sağladı.

HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR
Atakum Anadolu İHL'nin kuruluşundan bu yana gerek Din Öğretimi Genel Müdürlüğü'nün Hedef 2021 projesi kapsamında yapılan koordinasyon çalışmaları, gerekse okul yönetimi, fedakar öğretmenler, okul aile birliği, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinin katkıları ve özellikle de Atakum Anadolu İHL Dernek Başkanı İbrahim Sandıkçı ve yönetiminin her alandaki büyük destek ve katkılarıyla olağanüstü başarılı sonuçlar alındı.

Atakum Anadolu İHL idari ve öğretmen kadrosu, derece yapan bütün gençleri ve ailelerini tebrik ederek, öğrencilerinin başarılarını devamını diledi.