YÖK'ten OMÜ'ye Gıda Biyoteknolojisi Teşviki 

TAKİP ET

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, OMÜ'nün 'Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Projesi' kapsamında yeni teşvik sistemine alınan üniversiteler arasında olduğunu duyurdu.

Akademiye yeni bir teşvik mekanizması getiren 'Öncelikli Alanlarda Uzmanlaşan Üniversiteler Projesi'ni kurumda tanıtan Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar,  Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programlarının önemine işaret ederek üniversitelerin ulusal hedefler kapsamında tematik roller üstlenebilmelerinin sağlandığını söyledi.

Araştırma Üniversiteleri Destek Programı kapsamındaki üniversitelere tahsis edilen ve geçen yıl 100 milyon olan kaynak miktarının, bu yıl 250 milyona çıkarıldığını ifade eden Özvar, "Yani biz burada hocalarımıza yükseköğretim sistemi içerisinde yer alan bütün bilim insanlarına şu mesajı vermek istiyoruz; biz YÖK olarak bilhassa öncelikli bilim alanlarında gerek yayın kapasitesi gerek yayın performansıyla öne çıkan programları destekliyoruz. Bu, tabiri caizse bilimin yapıldığı adrese doğrudan ulaşmak ve onu takdir etmek projesinin adıdır "dedi. 

YÖK Başkanı Özvar, Gıda biyoteknolojisi alanında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nin destekleneceğini söyledi.

PERFORMANS TAKİBİ 

Özvar, belli bir süre kapasite ve performans takibi yapılacağını ve öne çıkan program veya bölümleri destekleyeceklerini söyledi.

"Bu proje, YÖK tarafından verilen etikettir" diyen YÖK Başkanı Özvar, yükseköğretim kurumlarının, bu etiketi, ilgili program veya bölümlerinin emekleriyle, performansıyla hak ettiklerini vurguladı.

Bundan sonra bu çerçevede uzmanlaşan, kapasite ve performansıyla öne çıkan programları desteklemeye devam edeceklerini kaydeden Özvar, gelecek yıllarda destek programını, yükseköğretim kurumlarının tamamını içerecek şekilde uygulayacaklarını, şeffaf ve herkes tarafından takip edilebilir verileri değerlendirmeye alacaklarını, öne çıkan programları destekleyeceklerini anlattı.

Özvar, Gıda biyoteknolojisi alanında, Ondokuz Mayıs Üniversitesi ile Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi'nin destekleneceğini söyledi.

Zekeriya FIRAT