YÖK'ten Sudanlı ve Filistinli Öğrencilere İlişkin İddialara Yalanlama Geldi

TAKİP ET

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bazı basın ve yayın organlarında yer alan Sudanlı ve Filistinli öğrencilere koşulsuz yatay geçiş hakkı verildiği iddialarını yalanladı. Yapılan açıklamada, bu iddianın asılsız olduğu belirtildi.

YÖK tarafından yapılan açıklamada, Sudanlı ve Filistinli öğrencilere belgesiz, koşulsuz yatay geçiş hakkı verilmediği açıklandı. İddiaların doğru olmadığı ve kamuoyunu yanıltıcı olduğu ifade edildi.

Açıklamada, daha önce Ukrayna krizi gibi benzer durumlarda savaş nedeniyle öğrenimlerine devam edemeyen öğrencilere yatay geçiş hakkı tanındığı hatırlatıldı. Ancak bu durumun, öğrencilerin belirli şartları sağlaması ve uygun görülmesi halinde geçerli olduğu vurgulandı.

Türkiye'nin savaş mağduru öğrencilere kapılarını açık tuttuğu belirtildi. Sudanlı ve Filistinli öğrencilerin, şartları sağlamaları koşuluyla üniversitelere başvurabilecekleri ifade edildi. Bu süreçte, Türk vatandaşı öğrencilerin hak kaybına yol açmayacağına da vurgu yapıldı.

YÖK tarafından yapılan açıklama ile Sudanlı ve Filistinli öğrencilere yönelik iddiaların doğru olmadığı ve üniversitelere koşulsuz yatay geçiş hakkı verilmediği net bir şekilde ortaya konmuş oldu.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) YÖK en Sudanlı ve Filistinli Öğrencilere İlişkin İddialara Yalanlama YÖK tarafından yapılan açıklama Sudanlı ve Filistinli öğrenciler eğitim samsun haber gündem haber