YÖK'ten Uluslararası Öğrencilere İlişkin Açıklama: Türk Vatandaşı Öğrenciler...

TAKİP ET

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), Türkiye'deki uluslararası öğrencilerle ilgili çıkan iddialara yanıt verdi. Yapılan açıklamada, uluslararası öğrencilerin Türk vatandaşı öğrencilerin hak kaybına neden olmadığı vurgulandı.

YÖK, Türkiye'de eğitim gören uluslararası öğrencilere yönelik suçlamalara cevap verdi. Yapılan açıklamada, dünya genelinde uluslararası öğrenci adaylarının başvurdukları ülkelerin yasal düzenlemelerine tabi olduğu hatırlatıldı ve Türkiye'deki uluslararası öğrencilerin yükseköğretim kurumlarının mevzuatına göre işlem gördüğü belirtildi.

Açıklamada, uluslararası öğrencilerin eğitimlerini sürdürmek için kendi imkanlarını kullandığı ve çoğunun memleketlerine döndüğü vurgulandı. Türkiye'nin eğitim kalitesi, güvenli yaşamı ve çok kültürlü ortamıyla dünya genelinde tercih edilen bir ülke olduğu ifade edildi.

Yükseköğretimde uluslararasılaşmanın önemine değinilen açıklamada, üniversitelerin uluslararası öğrenci ve bilim insanı hareketliliği için cazibe merkezi olduğu belirtildi. Ayrıca, üniversitelerin uluslararası öğrencilere ev sahipliği yapmasının ekonomik ve küresel ilişkiler açısından önemine vurgu yapıldı.

Son olarak, üniversitelerin uluslararası öğrenci hareketliliğini olumsuz etkileyecek her türlü mesnetsiz söylem ve davranıştan kaçınılması gerektiği ifade edildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) YÖK en Uluslararası Öğrencilere İlişkin Açıklama Türkiyedeki uluslararası öğrencilerle ilgili çıkan iddialara yanıt verdi Türk vatandaşı öğrencilerin hak kaybına neden olmadığı vurgulandı YÖK açıklama eğitim samsun haber gündem