Yola niyet taş ocağına kısmet

TAKİP ET

Samsun'un Terme ilçesinde Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı ve yarım kalan yol çalışmasının taş ocağına dönüştüğünü iddia eden vatandaşlar, eylem yaptı dava sinyali verdi.

Samsun’un Terme ilçesi Yüksekyayla Mahallesi’nde Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ruhsatsız taş ocağı işlettiğini iddia eden vatandaşlar eylem yaptı. Şantiye bölgesinde basın açıklamasında bulunan vatandaşlar, 2020 yılında yol genişletmesi olarak başlayan çalışmanın amacının dışına çıkarak taş ocağı oluşturulduğunu öne sürdü. 

RUHSATSIZ TAŞ OCAĞI ŞİKAYET EDİLECEK

Yüksekyayla Mahallesi sakinlerinin şantiye bölgesinde toplanarak gerçekleştirdiği basın açıklamasında konuşan Avukat Hasan Demir, “Köylümüze, köyümüze yol yapılacağı vaadiyle yol genişletilmesi adı altında bir çalışması başlatıldı. Fakat zamanla gördük ki bu köye yol değil, hukuka aykırı şekilde taş ocağı yapılmıştır. Ruhsatsız olarak kullanılan taş ocağından çıkarılan malzemeler başka yerlerde kullanılmaya başlanmıştır. Bizler taş ocağına karşıyız, köyün katledilmesine de karşıyız. Bu bir yol çalışması değil, ruhsatsız taş ocağı işletmesidir. Bu çalışma durdurulmaz ise hukuki olarak mücadelemizi vermeye başlayacağız” dedi.

Çalışma dolayısıyla mahalle yollarının yıllardır trafiğe kapalı olduğunu belirten vatandaşlar, mahallerine ve bahçelerine ulaşmak için kilometrelerce yol dolaştıklarını vurguladı.

'YOL ÇALIŞMASININ TAMAMLANMASINI İSTİYORUZ'

Fındık hasadı dolayısıyla şehir dışından köylerine gelen vatandaşlar ise, “Türkiye’nin çeşitli noktalarından fındık toplamak için köyümüze geldik ve bu üzücü tabloyla karşılaştık. Eski yolun dar olması sebebiyle 2 yıl önce kapatılan ve çalışmalara başlanan bölge tamamıyla özünden koparılmış, şantiye alanına dönüştürülmüştür. İzinsiz, ruhsatsız şekilde yapılan taş ocağı işletmeciliğine Yüksekyayla Mahallesi olarak karşı çıkıyor, yetkililerden bir an önce yol çalışmalarını usulüne uygun şekilde tamamlamalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı. Feride SEZGİN