Yolcu Otobüsünde Rehine Krizi: Kırık Soda Şişesiyle Muavini Rehin Aldı

TAKİP ET

Şanlıurfa'dan Samsun'a seyahat eden bir yolcu otobüsünde, dün akşam saatlerinde tüyler ürperten bir olay yaşandı. Yolcular arasından biri olan Sercan C., elindeki kırık soda şişesiyle muavini rehin aldı. Olay, Atatürk Kavşağı'nda meydana geldi.

Sercan C.'nin ani çıkışı ve muavini tehdit etmeye başlamasıyla birlikte, otobüs içerisinde büyük bir panik yaşandı. Yolcular, şoförün uyarısı üzerine otobüsten dışarı çıkarak can güvenliklerini sağladılar. Ancak, Sercan C. muavini rehin alarak otobüste kalmasını sağladı.

Durumun bildirilmesi üzerine, polis ekipleri hızla olay yerine intikal etti ve operasyon başlattı. Sercan C., polisin müdahalesiyle gözaltına alındı ve emniyete götürüldü.

Olaya tanık olan yolculardan biri olan Hidayet Yatır, yaşadıkları korkuyu ve olayın seyrini şu şekilde aktardı: “Tokat’a girdiğimizde birden ayağa kalktı. Muavine ve şoföre küfürler etmeye başladı. Sonra elinde bulunan maden suyu şişesini yere vurdu. Kırık camlarla tehdit etmeye başladı. ‘Beni indirmeyeceksiniz. Beni kimseye teslim etmeyeceksiniz. Bana söz verdiniz, beni Samsun’a götüreceksiniz’ diye bağırmaya başladı. Tüm yolcular çok korktu. Ön kapıdan çıktık. Muavini rehin aldı. Sonrasında ise polis ekipleri gözaltına aldı.”

Yolculardan Hidayet Yatır'ın aktarımına göre, yaşanan bu olay büyük bir paniğe sebep olurken, polis ekiplerinin zamanında müdahalesiyle olası bir trajedinin önüne geçildi.