'Yorgun mermi' can yakıyor!

TAKİP ET

Karadeniz Bölgesi'nde son günlerde artan 'yorgun mermi vakaları' can yakmaya devam ediyor. Magandaların ateşlediği mermiler, insanların canına ve malına kastediyor

Karadeniz Bölgesi'nde son yıllarda tüm uyarılara rağmen artış gösteren 'havaya ateş etme geleneği' çok sayıda kişinin yaralanmasına neden oluyor. 

Özellikle kırsal kesimlerdeki düğün, nişan, şenlik, festival, maç sonrasında veya asker uğurlamalarında tabanca ile havaya açılan ateş sonrası nereye düşeceği belli olmayan 'Yorgun mermi' vakalarının son dönemde tüm uyarılara rağmen ardı arkası kesilmiyor. 

Kiminin hayatını kaybettiği, kimileri yaralandığı, kiminin ise sakat kalma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı mermi vakalarının failleri bir türlü yakalanamıyor veya aydınlatılamazken, yaz aylarındaki düğünler sebebiyle yorgun mermi olayların giderek artması vatandaşları endişelendiriyor. 

TRABZON'DA 3 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

2015 yılından beri Trabzon İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk sahasında toplam 91 havaya ateş etme olayı meydana gelirken, Feyzanur Keleş(15), Sabri Baştan (86) ve Emir Yuşa Atıcı(15) hayatını kaybetti. 55 kişi de çeşitli yerlerinden yaralandı. 

DENİZDE İSABET ETTİ

Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi'nde ise sokakta oynarken magandalar tarafından ateşlenen silahtan çıkan yorgun mermi, 11 yaşındaki Abdulsamet Ceylan'a isabet etti. Ağır yaralanan Abdulsamet, doğum gününde yeniden hayata tutundu. Rize'nin Pazar İlçesi'nde ise serinlemek için denize giren 19 yaşındaki Ece İslamoğlu'nun ayağına yorgun mermi isabet etti. 

ARABALAR HASAR GÖRDÜ

Son dönemde ise Samsun'da magandalar tarafından ateşlenen yorgun mermi Erdoğan Uzuner'in sokakta park halindeki aracının ön camına isabet ederken, Hançerli Mahallesi'nde ise bir evin çatısına düşen yorgun mermi çatıyı delip yatak odasındaki sandalyenin üzerine düştü. Ramazan Bayramı sabahı ise yorgun mermi park halinde olan Volkan Altunok'a (22) ait otomobilin ön camından girerek paspasın üzerine düştü.

İŞÇİNİN CİĞERİ SÖNDÜ

Canik İlçesi'nde bahçesinde çalışan G.P.'ye (37) bel bölgesinden yorgun mermi isabet etti. Atakum İlçesi Beypınar Mahallesi'nde ise yorgun mermi, bir bahçede yapımı devam eden kulübenin dışını sıvayan işçilerden Muhammer A.'nın (38), sağ omzuna isabet etti. İşçi, kurşunun sağ omzundan girip akciğerinde sönme yaşadı. Yine Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasında bulunan Kreş ve Gündüz Bakımevi'nin giriş kapısının camına isabet etti. İHA