YouTube'un Yeni Özelliği Eski Akıllı Telefon Sahiplerinin Canını Sıkacak!

TAKİP ET

YouTube'un Android uygulaması, Mart 2024 Google Play sistem güncellemesini alacak, ancak bu güncelleme eski cihazlarda çeşitli sorunlara neden olacak.

Uygulamaların zaman zaman güncellenmesi, daha iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamak için önemlidir. Ancak, YouTube'un yakında alacağı yeni güncelleme, yeni modeller için iyi haberler getirirken, eski cihazlar için önemli sorunlara işaret ediyor.

Android Police'ın raporlarına göre, YouTube Android uygulaması yakında Mart 2024 Google Play sistem güncellemesini alacak. Bu güncellemeyle birlikte, VLC'nin arkasındaki ekip tarafından geliştirilen "libdav1d" adlı bir AV1 kod çözücüsü kullanılacak.

YouTube'un Android sürümünde AV1 kod çözücüsünün kullanılması, özellikle 4K çözünürlüğün standart olduğu bu dönemde video kalitesini artıracak ve daha iyi görünmesini sağlayacak. Ancak bu durum, eski Android cihazlarda çeşitli sorunlara neden olabilir.

Android için YouTube için güncelleme geliyor, eski cihazlar kasmaya başlayacak

Android 12 ve sonraki sürümleri çalıştıran cihazlar için gelecek olan bu yeni özellik, AV1 için donanım kod çözme desteğine sahip olmayan eski cihazlarda uygulama kullanımında kasmalara ve pil sorunlarına yol açabilir.

Bu durum, birçok Android kullanıcısının uygulamadaki video kalitesinin artmasını istemesine rağmen, AV1'e geçişin kullanıcı deneyimini düşürebileceği endişesiyle durdurulmasını istemesine neden oluyor. Günümüzde her akıllı telefonun AV1 için donanım kod çözme desteğine sahip olmaması, performans sorunlarına ve uyumsuzluklara yol açabilir.

youtube Android uygulaması YouTubeun Yeni Özelliği YouTubeun Yeni Özelliği Eski Akıllı Telefon Sahiplerinin Canını Sıkacak! AV1 kod çözücüsü Android 12 ve sonraki sürümleri libdav1d teknoloji samsun haber gündem haber