YRP Başkanı Fatih Erbakan: "1 Nisan'da Ahlaklı Belediyeciliği Başlatacağız"

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi, İstanbul Büyükşehir Belediye ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtımını gerçekleştirdi. Parti lideri Fatih Erbakan, 31 Mart'ta sandıkları patlatarak ahlaklı ve milli görüş belediyeciliğini başlatacaklarını belirtti. Erbakan, seçimlerin ardından 1 Nisan'da yerel yönetimlerde ahlaklı belediyeciliği uygulamaya koyacaklarını ifade etti.

Yapılan tanıtım toplantısında Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne katılacak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) ve ilçe belediye başkan adaylarını kamuoyuna tanıttı. Erbakan, toplantıda yaptığı konuşmada, "31 Mart'ta sandıkları patlatacağız" ifadelerini kullanarak, ahlaklı ve milli görüş belediyeciliğini başlatacaklarını söyledi.

Partisinin üye sayısının seçimlere kadar 500 bini geçeceğini belirten Erbakan, seçimlere Türkiye'nin en büyük 3. siyasi partisi olarak gireceklerini vurguladı. Erbakan, "Türkiye'nin en hızlı büyüyen siyasi partisi olarak 31 Mart'ta sandıkları patlatacağız. 1994'teki tarihi zaferimizden 30 yıl sonra 2024'te bir tarihi zafer yaşayacağız." dedi.

Erbakan, seçimlerin iki açıdan önemli olduğunu dile getirerek, ahlaklı ve milli görüş belediyeciliğiyle milletin buluşacağını ve mevcut belediyecilik anlayışından kurtaracaklarını ifade etti. Ayrıca, seçim sonuçlarıyla 2028'de Yeniden Refah'ın iktidarının yolunu açacaklarını öne sürdü.

1 Nisan'dan itibaren yerel yönetimlerde ahlaklı belediyeciliği başlatacaklarını belirten Erbakan, asgari ücretle çalışan belediye çalışanlarının maaşını 25 bin lira yapacaklarını açıkladı. Bu adımın ardından ahlaklı belediyecilik dönemini İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'un ilçe belediyeleri ve tüm Türkiye'deki belediyelerde başlatacaklarını ifade etti.

Konuşmanın ardından parti adayları tanıtıldı ve İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Altınöz ile ilçe belediye başkan adayları sahneye çıktı.

Adayların isimleri şu şekilde:

Adalar: Faruk İlerisoy

Arnavutköy: Abdülrezzak İlbeyi

Ataşehir: Bülent Tüylü

Avcılar: Mustafa Demirci

Bağcılar: Faruk Bağcı

Bahçelievler: Metin Türk

Bakırköy: Salih Doğan

Başakşehir: Kadir Karaca

Bayrampaşa: Hakan Arabacı

Beşiktaş: Osman Toprak

Beykoz: Mustafa Kazım Alpay

Beylikdüzü: Vehbi Orakcı

Beyoğlu: Zeynel Özmen

Büyükçekmece: Yücel Sundur

Çatalca: Ali Açıkgöz

Çekmeköy: Yücel Evsen

Esenler: Mahmut Okudan

Esenyurt: Ahmet Fatih Hatunoğlu

Eyüpsultan: Lokman Çelik

Fatih: Halit Özkarataşlıoğlu

Gaziosmanpaşa: Neşe Fazlıoğlu

Güngören: İsa Çetin

Kadıköy: Levent Metin

Kağıthane: Burhan Asaf Şafak

Kartal: Nevzat Şavluk

Küçükçekmece: Mehmet Yavan

Maltepe: Küçükağa Hacıefendioğlu

Pendik: Fahrettin Karakurt

Sancaktepe: Cemil Cebir

Sarıyer: İsmet Temel

Şile: Necmettin Deniz

Silivri: Ömer Hakverdi

Şişli: Gülşen Kılınçer

Sultanbeyli: Ömer Urgun

Sultangazi: Yasin Kul

Tuzla: İbrahim Gökay

Ümraniye: Orçun Şekercioğlu

Üsküdar: Turgut Sadıkoğlu

Zeytinburnu: Gökhan Kasap

yeniden refah partisi fatih erbakan ahlaklı belediyecilik belediye başkan adayları tanıtımı