YRP'nden Suat Pamukçu'ya "Milletvekilliğinden de İstifa Et" Çağrısı

TAKİP ET

Yeniden Refah Partisi, AK Parti'ye geçeceği iddia edilen İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu'ya tepki göstererek, "Milletvekilliğinden de istifa ederek millete dönmesinin daha ahlaki, etik bir erdem olabileceğini hatırlatmak istiyoruz" açıklamasında bulundu.

Yeniden Refah Partisi (YRP), İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu'nun partiden istifa ederek AK Parti'ye geçeceği iddialarına tepki gösterdi. YRP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Pamukçu'nun istifasını değerlendirdi.

Bekin, "Suat Pamukçu'nun istifası tek taraflı irade beyanıdır. Her ne kadar istifa tek taraflı bir irade beyanı olsa da, kendisine etik davranarak milletvekilliğinden de istifa ederek millete dönmesinin daha ahlaki, etik bir erdem olabileceğini hatırlatmak istiyoruz." dedi.

İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu.

YRP Genel Başkan Yardımcısı, Pamukçu'nun iddia ettiği gibi partinin kuruluş felsefesinden hiçbir şekilde uzaklaşmadığını savundu. 1969'da başlayan ve 5 yıldan beri süregelen kutlu yürüyüşlerinden asla sapmadıklarını ifade eden Bekin, Pamukçu'nun basit ve gerçeği yansıtmayan gerekçelerle istifa ettiğini belirtti.

Bekin, "Genel seçimler öncesinde yapılan müzakerelerde bizzat kendisi yer almış ve o dönem ortaya konulan 30 maddeden oluşan ilkelerimizin altında Genel Sekreter olarak bizzat kendisinin imzası olduğunu buradan bir kez daha ifade etmek isteriz." dedi.

YRP Genel Başkan Yardımcısı Doğan Bekin

Suat Pamukçu'nun basında yer alan açıklamalarına karşı olduklarını ve milletin YRP'ye olan ilgisinin devam edeceğini vurgulayan Bekin, "Türkiye'ye yön verme sevdasından alıkoyamayacağını bir kez daha vurgularken; son sözlü Yunus Emre'nin anlam yüklü dizesiyle bırakıyoruz. Der ki; 'Canım erenler yolu inceden inceyimiş. Süleyman'a yol kesen şol bir karıncayımış." şeklinde konuştu.

Suat Pamukçu, dün yaptığı açıklama ile Yeniden Refah Partisi'nden istifa ettiğini duyurmuştu.

YRP Akparti milletvekili istifa çağrı istanbul